Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou ajutor de stat pentru fermieri. Sprijin de 100.000 pana la 300.000 euro

un-nou-ajutor-de-stat-pentru-fermieri-sprijin-de-100000-pana-la-300000-euro

Un nou ajutor de stat ar putea intra in conturile fermierilor, potrivit unei propuneri legislative ce a fost deja inaintata catre Senat.


Schema de ajutor de stat prevedere sustinerea activitatilor de sortare, ambalare, etichetare si transport desfasurate de producatorii agricoli, conform initiatorului, deputatul Emil-Florian Dumitru.
 
"Am initiat o noua propunere legislativa pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producatorii din agricoli de legume-fructe si cartofi, pentru ca am inteles, din nenumaratele discutii purtate cu acestia, ca dificultatile cu care se confrunta vizeaza un proces tehnologic specific care necesita investitii mari. 
 
Cheltuielile cele mai importante sunt cele cu materialul saditor, rasadurile, cu ingrasamintele, pesticidele, cu lucrarile mecanice, cu irigatiile, cu sortarea, ambalarea, etichetarea si transportul produselor, dar nu omitem nici forta de munca, o cheltuiala care provoaca dificultati atat in perioada infiintarii culturii, cat si la recolta", a scris deputatul liberal pe pagina sa de Facebook.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
In acest sens propunerea legislativa mentioneaza ca schema de ajutor de stat va fi valabila pentru o perioada de trei ani, mai exact 20% din valoarea productiei comerciale. De asemenea, suma va fi acordata anual, in trei trase, dar nu mai mult de: 
 
- 100.000 euro in cazul persoanelor fizice si juridice, inregistrate fiscal, potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate intreprinderile individuale si intreprinderile familiale
 
- 300.000 euro in cazul coopeerativelor, potrivit Legii cooperatiei agricole nr. 566/2004 si a Legii 31/1990 privind societatile comerciale si a grupurilor/organizatiilor de producatori, pentru sustinerea activitatilor de sortare, ambalare, etichetare si transport desfasurate de producatorii din agricoli de legume-fructe si cartofi.
 
"Este extrem de important sa cream cadru legislativ prin care sa creasca vizibilitatea producatorilor de legume-fructe si cartofi pe lantul scurt de aprovizionare si sa poata patrunde mai usor pe piata interna, iar pe viitor si externa, intrucat producatorii de legume-fructe si cartofi reprezinta principalii actori ai organizarii comune a pietei legumelor si fructelor, al caror rol consta in concentrarea ofertei si adaptarea acesteia la cererea pietei", mai spune Emil-Florian Dumitru.
 
Propunerea legislativa a fost prezentata in cadrul Camerei Deputatilor. In prezent, este inaintata catre Senat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016