Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ziua nationala a padurilor - 25 martie

Romania a sarbatorit astazi Ziua nationala a padurilor, insa momentul nu a fost marcat in niciun fel. Pandemia Covid-19 ocupa toata atentia autoritatilor.
Aceasta zi a fost instituita prin Legea 23/2017, promulgata de presedintele Klaus Iohannis la 20 martie 2017, avand ca scop cresterea gradului de responsabilizare asupra gestionarii, conservarii si dezvoltarii durabile a tuturor tipurilor de paduri, in beneficiul generatiilor prezente si viitoare. Totodata, potrivit legii, autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura, administratorii padurilor proprietate publica a statului, ocoalele silvice private, impreuna cu autoritatile publice locale si organizatiile neguvernamentale, pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi acestei zile.
Propunerea legislativa privind instituirea acestei zile a fost initiata de parlamentari ai UNPR, PSD si PNL. In expunerea de motive acestia au aratat ca "Luna plantarii arborilor, instituita in Romania intre 15 martie-15 aprilie, prin articolul 81 din Legea 46/2008 - Codul silvic, este unul dintre cele mai importante evenimente silvice si ecologice. Este perioada in care este subliniata importanta padurilor, rolul esential pe care il au in mentinerea echilibrului ecologic. Aceasta sarbatoare isi are inceputurile la noi inca din 1902, organizata de catre Spiru Haret, pe atunci ministru al Instructiunii Publice si Cultelor."
De asemenea, initiatorii acestei propuneri legislative amintesc si faptul ca Adunarea Generala a Natiunilor Unite a declarat ziua de 21 martie a fiecarui an drept Zi internationala a padurilor, prin adoptarea Rezolutiei A/RES/67/200 din 21 decembrie 2012, sarbatorirea acestei zile bazandu-se pe rezultatele foarte bune ale Anului international al padurilor, marcat in 2011. Potrivit planului de actiune al Uniunii Europene pentru paduri, amintit in expunerea de motive, suprafata acestora acopera 37,8% din teritoriul european, asigurand existenta a 3,4 milioane de persoane (silvicultura si industriile bazate pe resurse forestiere). "In plus, UE este al doilea producator de lemn rotund industrial dupa SUA si produce 80% din pluta disponibila la nivel mondial", mai spun initiatorii propunerii legislative.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Propunerea legislativa privind instituirea Zilei Nationale a Padurilor, incepand cu anul 2017, a fost adoptata de Senat, la 27 septembrie 2016, si de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz, la 28 februarie 2017.
Conform datelor oficiale, prezentate intr-un comunicat de presa al Ministerului Apelor si Padurilor, citat de Agerpres la 14 mai 2019, suprafata padurilor virgine din Romania, inscrisa in catalogul dedicat, ajunsese, la acea data, la un total de 6.947,22 hectare, in crestere cu 1.048,3 hectare. In ceea ce priveste suprafata padurilor cvasi-virgine, aceasta a crescut cu 6.923,76 hectare.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiArticole conexe:
Ultima ora
- » GHID. Masura 11 - agricultura ecologica. Beneficiari, plati si conditii
- » MADR anunta noi masuri pentru combaterea ambroziei
- » Accesul fermierilor la scheme de plati directe, simplificat prin lege
- » Lege noua pentru protejarea producatorilor romani
- » Legea privind ajutorul pentru fermierii afectati de seceta, promulgata de presedinte
Comentarii
0 comentarii