Ce produse se obtin din Schisandra?
Schisandra, planta cu cinci arome, este cunoscuta pentru beneficiile sale, precum imbunatatirea somnului. De asemenea, imbunatateste concentrarea, memoria, coordonarea, acuitatea simturilor, rezistenta, testele aratand ca este eficienta in activitati care merg de la a introduce fara probleme ata in ac pana la a alerga maratoane.
 
Schisandra prefera soluri usoare, bogate in humus, cu drenaj suficient. Terenul pe care vrem sa cultivam aceasta planta trebuie pregatit ca pentru alti arbusti: arat superficial, irigat - insa solul prea umed face sa-i cada florile. Planta nu suporta razele directe ale soarelui, insa pe locuri prea intunecate nu da roada mare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Din aceasta planta se pot realiza diverse produse, precum: 
 
- Infuzia de Schisandra
 
Infuzia de Schisandra, 2-4 lingurite de fructe uscate, la o cana cu apa clocotita, se poate indulci sau nu, numai cu miere de albine – nu se indulceste cu zahar – se consuma o cana de infuzie pe zi.
 
- Decoctul de Schisandra
 
Decoctul de Schisandra, seminte sau radacina uscata si maruntita, se fierbe la foc mic pana cand amestecul scade la un sfert, se poate lua de trei ori pe zi, se indulceste sau nu, cu miere de albine.
 
- Tinctura de Schisandra
 
Tinctura de Schisandra, 7-8 linguri de fructe si planta uscate si maruntite, 300 ml apa si 100 ml alcool alimentar, se lasa la macerat 14 zile intr-un loc racoros, se filtreaza si se pastreaza in sticlute mici si inchise la culoare.
 
Trebuie de avut in vedere ca aceasta tinctura este contraindicata celor care sufera de insomnie sau de dereglari ale functiei cardiace, de hipertensiune, nervozitati. Tinctura da rezultate bune in tratamentul gastritelor cronice, normalizand secretia sucului gastric. Numai 2 g de pulbere din seminte sunt de ajuns pentru a micsora aciditatea sucului gastric. Iar in cazurile gastritei cu aciditatea scazuta, este recomandabil sucul de schisandra. In practica de psihiatrie tinctura este un tonifiant general. Tinctura de fructe se administreaza numai cu avizul medicului.
 
- Fructe de Schisandra uscate
 
Fructul cu cinci arome este considerat in topul primelor ierburi medicinale. Cel mai adesea fructele se vor usca si se va face ceai din ele. Printre substantele care se gasesc in acest fruct se numara lignans schizandrin, deoxyschizandrin, gomisins si pregomisin localizate in seminte. Nu este indicat pentru femeile insarcinate.
 
- Vin din Schisandra
 
In China se face un vin din fructele Schisandrei. Toate partile lianei contin ulei volatil cu miros placut de lamaie. Din antichitate, chinezii o numeau planta cu 5 gusturi: coaja si pulpa fructului sunt acre si dulci, semintele – amare si astringente, iar fructul intreg are un gust sarat. Fructele proaspete nu se consuma.
 
- Sucul din fructele de Schisandra
 
Sucul din fructe cu 2 parti de zahar se pastreaza mult timp. Adaugandu-l in ceai sau in apa rece, obtinem o bautura racoritoare care potoleste setea. Sucul de fructe, avand culoarea rosie inchisa, este intrebuintat pentru producerea bauturilor racoritoare, bomboanelor.
 
- Gem, compot, jeleuri din Schisandra
 
Din fructe se prepara dulceata, gem, compot, jeleuri.
 
- Ceai de Schisandra
 
Din frunze si lastari tineri se prepara un ceai aromat, de culoare aurie.
 
 
Este indicat sa se consume o cana de infuzie pe zi, abuzul poate duce la agitatie si dificultati de respiratie. Preparatele din Schisandra nu sunt recomandate persoanelor care sufera de ulcer peptic, epilepsie, tensiune intracraniana, femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.
 
Este recomandat avizul medicului inainte de a incepe un tratament cu Schisandra. Produsele din aceasta planta se comercializeaza in magazinele naturiste
 
Luata ca un supliment, Schisandra poate creste imediat focalizarea mentala si sporeste sentimentul de concentrare. La aceastea se adauga si cresterea perceptiei acuitatii mentale si a gandirii ascutite.

O primavara frumoasa incepe cu reduceri generoase. Profita de preturile mici si de transportul gratuit in luna martie...click AICI pentru detalii si comenzi<<

 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Beneficiile consumului de Schisandra
Beneficiile consumului de Schisandra
Schisandra limiteaza, de asemenea, cantitatea de cortizol din creier – principalul hormon...
Metode si tehnologii de cultivare. Cresterea rasadurilor de schisandra
Metode si tehnologii de cultivare. Cresterea rasadurilor de schisandra
Semanarea directa are loc primavara – la mijlocul lunii aprilie, la inceputul lui mai pana...
Cultura de schisandra. Beneficiile mai putin cunoscute ale plantei
Cultura de schisandra. Beneficiile mai putin cunoscute ale plantei
Profita de reducerile noastre de 80% si demareaza o afacere...
Schisandra. Conditii de clima si sol
Schisandra. Conditii de clima si sol
Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din super-planta...

Ultima ora

Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul a reusit sa se adapteze la conditii pedoclimatice variate.     In...
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alunele de pamant nu sunt doar o gustare hranitoare, ci si un ingredient bun pentru sanatatea...
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Ce este uleiul horticol?   Uleiul horticol este un produs folosit in gradinarit si...
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016