Ce produse se obtin din Schisandra?
Schisandra, planta cu cinci arome, este cunoscuta pentru beneficiile sale, precum imbunatatirea somnului. De asemenea, imbunatateste concentrarea, memoria, coordonarea, acuitatea simturilor, rezistenta, testele aratand ca este eficienta in activitati care merg de la a introduce fara probleme ata in ac pana la a alerga maratoane.
Schisandra prefera soluri usoare, bogate in humus, cu drenaj suficient. Terenul pe care vrem sa cultivam aceasta planta trebuie pregatit ca pentru alti arbusti: arat superficial, irigat - insa solul prea umed face sa-i cada florile. Planta nu suporta razele directe ale soarelui, insa pe locuri prea intunecate nu da roada mare.
Din aceasta planta se pot realiza diverse produse, precum:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Infuzia de Schisandra
Infuzia de Schisandra, 2-4 lingurite de fructe uscate, la o cana cu apa clocotita, se poate indulci sau nu, numai cu miere de albine – nu se indulceste cu zahar – se consuma o cana de infuzie pe zi.
- Decoctul de Schisandra
Decoctul de Schisandra, seminte sau radacina uscata si maruntita, se fierbe la foc mic pana cand amestecul scade la un sfert, se poate lua de trei ori pe zi, se indulceste sau nu, cu miere de albine.
- Tinctura de Schisandra
Tinctura de Schisandra, 7-8 linguri de fructe si planta uscate si maruntite, 300 ml apa si 100 ml alcool alimentar, se lasa la macerat 14 zile intr-un loc racoros, se filtreaza si se pastreaza in sticlute mici si inchise la culoare.
Trebuie de avut in vedere ca aceasta tinctura este contraindicata celor care sufera de insomnie sau de dereglari ale functiei cardiace, de hipertensiune, nervozitati. Tinctura da rezultate bune in tratamentul gastritelor cronice, normalizand secretia sucului gastric. Numai 2 g de pulbere din seminte sunt de ajuns pentru a micsora aciditatea sucului gastric. Iar in cazurile gastritei cu aciditatea scazuta, este recomandabil sucul de schisandra. In practica de psihiatrie tinctura este un tonifiant general. Tinctura de fructe se administreaza numai cu avizul medicului.
- Fructe de Schisandra uscate
Fructul cu cinci arome este considerat in topul primelor ierburi medicinale. Cel mai adesea fructele se vor usca si se va face ceai din ele. Printre substantele care se gasesc in acest fruct se numara lignans schizandrin, deoxyschizandrin, gomisins si pregomisin localizate in seminte. Nu este indicat pentru femeile insarcinate.
- Vin din Schisandra
In China se face un vin din fructele Schisandrei. Toate partile lianei contin ulei volatil cu miros placut de lamaie. Din antichitate, chinezii o numeau planta cu 5 gusturi: coaja si pulpa fructului sunt acre si dulci, semintele – amare si astringente, iar fructul intreg are un gust sarat. Fructele proaspete nu se consuma.
- Sucul din fructele de Schisandra
Sucul din fructe cu 2 parti de zahar se pastreaza mult timp. Adaugandu-l in ceai sau in apa rece, obtinem o bautura racoritoare care potoleste setea. Sucul de fructe, avand culoarea rosie inchisa, este intrebuintat pentru producerea bauturilor racoritoare, bomboanelor.
- Gem, compot, jeleuri din Schisandra
Din fructe se prepara dulceata, gem, compot, jeleuri.
- Ceai de Schisandra
Din frunze si lastari tineri se prepara un ceai aromat, de culoare aurie.
Este indicat sa se consume o cana de infuzie pe zi, abuzul poate duce la agitatie si dificultati de respiratie. Preparatele din Schisandra nu sunt recomandate persoanelor care sufera de ulcer peptic, epilepsie, tensiune intracraniana, femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.
Este recomandat avizul medicului inainte de a incepe un tratament cu Schisandra. Produsele din aceasta planta se comercializeaza in magazinele naturiste
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.