Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Condimente rare: Sumac, wasabi, schinduf şi ferula

condimente-rare-sumac-wasabi-schinduf-si-ferula

condimente rare, condimente care nu se gasesc la noi, condimente specifice bucatariei orientale, mirodenii ciudate, wasabi, ferula, sumac si schinduf


Stii cu siguranta ca cel mai bun lucru in salata de varza alba, alaturi de otet, este piperul. Un papricas fara boia este de neconceput iar pastrama de oaie parca nu are acelasi gust daca nu o presari cu cimbru. Oricine stie ce inseamna piper, boia sau cimbru; sunt mirodenii fara de care mancarea noastra nu ar mai avea aceeasi savoare. Dar ce inseamna, insa, sumacul, wasabi, schinduful sau ferula? Hai sa vedem ce e cu ele.


Este un praf care seamana la culoare cu boiaua, are insa un gust acrisor, acid, specific. Este asociat cu retetele specifice Orientului Mijlociu, mai cu seama kebabului. De fapt, tot ce inseamna carne fripta se poate presara cu praf de sumac, o fragezeste si ii da savoare. Se poate pune insa si peste orez sau in sosurile arabesti cu iaurt.

Ce este sumacul? Praful se obtine din fructele rosii (foto stanga) uscate si macinate ale arbustului Rhus coriaria. Arbustul se mai numeste sumacul tabacarului, pentru ca fructele proaspete contin foarte mult tanin si sunt utilizate si pentru tabacirea pieilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Unde gasesti sumac? Cel mai probabil in magazinele de condimente sau in restaurantele turcesti.

wasabi

Wasabi


Unde gasesti wasabi? In mai toate supermarketurile din tara, alaturi de sosurile de soia si alte ingrediente asemanatoare.

seminte de schinduf

Schinduful


Frunzele de schinduf (Trigonella foenum-graecum) se folosesc proaspete, dar si uscate si macinate, pastrate in plicuri. Gustula lor este iute si amarui, cu o aroma subtila de iarba si floare de fan. Schinduful este un condiment specific Asiei centrale si de sud, unde a fost adoptat in multe preparate traditionale, precum binecunoscuta supa indiana.

Frunzele de schinduf se folosesc si pentru obtinerea amestecului de curry. Citeste aici diferenta dintre praful de curry si planta curry.

Unde se gaseste schinduf? Din pacate, frunzele nu se prea gasesc la noi, asta din pricina ca ele isi pierd repede aroma iar termenul de valabilitate este, astfel, destul de scurt. Seminte de schinduf, cu efect terapeutic, se gasesc in farmaciile de tip plafar.

Ferula


Ferula asafoetida creste in primii patru ani sub forma unei rozete de frunze. In al cincilea an, din centrul rozetei se dezvolta o tulpina groasa, care poate ajunge la doi metri inaltime. Cand este taiata, din tulpina curge o seva groasa, asemanatoare latexului, care se intareste rapid si se tranforma intr-o rasina aromata. Aceasta este macinata in amestec cu alte condimente (semintele de schinduf) si rezulta un praf fin, iute, cu aroma puternica de usturoi.

ferula condiment indian

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Condimente rare: Sumac, wasabi, schinduf şi ferula
Rating:
Nota: 4.9 din 5 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Amestec de culoare inchisa, uscata, degajand miros. Este format din materie organica descompusa. Fab ...

Proces natural sau provocat de inlaturare a frunzelor unor plante de cultura ajunse la maturitate, p ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016