Exclusiv
Publicat in: Plante aromatice
Condimente rare: Sumac, wasabi, schinduf şi ferula
condimente rare, condimente care nu se gasesc la noi, condimente specifice bucatariei orientale, mirodenii ciudate, wasabi, ferula, sumac si schinduf
Stii cu siguranta ca cel mai bun lucru in salata de varza alba, alaturi de otet, este piperul. Un papricas fara boia este de neconceput iar pastrama de oaie parca nu are acelasi gust daca nu o presari cu cimbru. Oricine stie ce inseamna piper, boia sau cimbru; sunt mirodenii fara de care mancarea noastra nu ar mai avea aceeasi savoare. Dar ce inseamna, insa, sumacul, wasabi, schinduful sau ferula? Hai sa vedem ce e cu ele.


Este un praf care seamana la culoare cu boiaua, are insa un gust acrisor, acid, specific. Este asociat cu retetele specifice Orientului Mijlociu, mai cu seama kebabului. De fapt, tot ce inseamna carne fripta se poate presara cu praf de sumac, o fragezeste si ii da savoare. Se poate pune insa si peste orez sau in sosurile arabesti cu iaurt.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ce este sumacul? Praful se obtine din fructele rosii (foto stanga) uscate si macinate ale arbustului Rhus coriaria. Arbustul se mai numeste sumacul tabacarului, pentru ca fructele proaspete contin foarte mult tanin si sunt utilizate si pentru tabacirea pieilor.

Unde gasesti sumac? Cel mai probabil in magazinele de condimente sau in restaurantele turcesti.

wasabi

Wasabi


Unde gasesti wasabi? In mai toate supermarketurile din tara, alaturi de sosurile de soia si alte ingrediente asemanatoare.

seminte de schinduf

Schinduful


Frunzele de schinduf (Trigonella foenum-graecum) se folosesc proaspete, dar si uscate si macinate, pastrate in plicuri. Gustula lor este iute si amarui, cu o aroma subtila de iarba si floare de fan. Schinduful este un condiment specific Asiei centrale si de sud, unde a fost adoptat in multe preparate traditionale, precum binecunoscuta supa indiana.

Frunzele de schinduf se folosesc si pentru obtinerea amestecului de curry. Citeste aici diferenta dintre praful de curry si planta curry.

Unde se gaseste schinduf? Din pacate, frunzele nu se prea gasesc la noi, asta din pricina ca ele isi pierd repede aroma iar termenul de valabilitate este, astfel, destul de scurt. Seminte de schinduf, cu efect terapeutic, se gasesc in farmaciile de tip plafar.

Ferula


Ferula asafoetida creste in primii patru ani sub forma unei rozete de frunze. In al cincilea an, din centrul rozetei se dezvolta o tulpina groasa, care poate ajunge la doi metri inaltime. Cand este taiata, din tulpina curge o seva groasa, asemanatoare latexului, care se intareste rapid si se tranforma intr-o rasina aromata. Aceasta este macinata in amestec cu alte condimente (semintele de schinduf) si rezulta un praf fin, iute, cu aroma puternica de usturoi.

ferula condiment indian

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.92 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cultura de schinduf. Utilizarile plantei
Cultura de schinduf. Utilizarile plantei
O substanta importanta prezenta in semintele de schinduf este trigonellina, un alcaloid care are...
Cum putem folosi sofranul in bucatarie?
Cum putem folosi sofranul in bucatarie?
Profita de reducerile de 75% de Sarbatori. Afla cum poti cultiva sofranul la tine acasa...click...
Retete utile pentru ingrasamant natural
Retete utile pentru ingrasamant natural
Exista multe modalitati de a prepara ingrasamant natural pentru plante. Chiar daca poti gasi...
Condimente eficiente in lupta impotriva cancerului
Condimente eficiente in lupta impotriva cancerului
Pe langa gustul deosebit pe care il dau mancarurilor, ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul si alte...

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016