Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Lavanda, cultura ideala pentru terenuri mici. Afacere cu profit de peste 8.000 euro/ha
Lavanda este cultivata de mii de ani pentru parfumul sau deosebit, dar si pentru proprietatile sale calmante si antiseptice. Este una dintre cele mai puternice plante de leac din lume, care ofera alinare atat fizica, cat si psihica si emotionala in diverse probleme cum ar fi: arsuri, migrene, insomnii, muscaturi de insecte, afectiuni ale pielii, infectii, stres si tensiune.
Lavanda este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici. Toti cultivatorii de lavanda din Romania au inceput cu doar cateva mii de metri patrati (sub o jumatate de hectar), dar poti lua startul chiar si cu o suprafata-test de cateva sute de metri patrati.
Vrei sa afli in detaliu cum poti infiinta propria ta cultura de lavanda?
Ghidul practic "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit" iti prezinta detaliat, pas cu pas, etapele demararii afacerii, impreuna cu informatii valoroase rezultate din experienta principalilor cultivatori de lavanda din Romania.
Este o cultura perena, deci nu intra in rotatia culturilor, traieste 15-25 de ani, in functie de soi, de calitatea materialului saditor – obtinut obligatoriu pe cale vegetativa, prin butasire sau marcotare – si in functie de intretinere.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Nu are nevoie de un sol special – lavanda se acomodeaza usor la cernoziomul obisnuit, chiar si la solurile cu fertilitate mai scazuta, sarace si uscate, deoarece nu extrage mari cantitati de substante nutritive, care sa-i influenteze decisiv productia. O conditie mai importanta decat calitatea nutritiva a solului este permeabilitatea acestuia.
Ioan Iakob (Ocna Mures) a plantat in 2009 cca 2 hectare cu lavanda, dupa ce in anii anteriori a cultivat pe aceeasi suprafata plante traditionale, ca porumbul sau orzoaica.
“Nu faceam mare lucru cu porumbul, asa ca am cautat sa pun altceva”, spune Ioan Iakob. “Asa ca m-am gandit la lavanda. Dupa ce-am trecut de primul an a fost mai usor, asta pentru ca lavanda este o planta rezistenta la boli, dar si la seceta (ba chiar ii merge mai bine pe timp de seceta dupa primii ani, cand planta se maturizeaza).”
Ioan Iakob si-a scos investitia initiala inca din 2010, iar din 2011 a intrat pe profit, cu o productie anuala de 4-5 tone, pe care o vinde in intregime.
Ion Constantin (Ramnicu Valcea) si-a infiintat in 2013 propria cultura de lavanda, pe o suprafata de 8.000 mp. “Ne-am decis sa pornim intr-o asemenea afacere un pic fortati, in sensul ca am ramas fara servicii, atat eu, cat si sotia mea. Am incercat initial cu legume, apoi cu flori de primavara, precum panselute, garofite, petunii, insa vedem ca in piata lumea ma tot intreaba de lavanda. Am stat, ne-am gandit si am hotarat sa incepem sa plantam lavanda.”
“Cultivam soiul Codreanca, un soi care are o culoare puternica, un mov inchis, de mare impact printre cei care cumpara. Dar cel mai important lucru la acest soi este ca nu se lemnifica atat de usor.”
Ion Constantin produce si vinde in prezent flori de lavanda verde, saculeti cu lavanda uscata, diverse aranjamente florale cu lavanda, precum si butasi de lavanda celor care doresc sa-si infiinteze propriile culturi. Daca ar dispune de o suprafata mai mare, de aproape 5 hectare, cultivatorul valcean ar fi interesat de asemenea sa realizeze si ulei esential de lavanda. “Eu, personal, am un venit multumitor, pentru familia mea de 3 persoane”, spune el.
Comanda chiar acum Ghidul practic "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit" care iti dezvaluie secretele uneia dintre cele mai profitabile afaceri agricole!
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.9 din 5 voturiUltima ora
- » Ingrijirea culturii de lavanda. Sfaturi utile pentru fermieri
- » Recoltarea plantelor medicinale si aromatice. Recoltarea organelor subterane
- » Uleiuri volatile. Beneficiile uleiurilor esentiale
- » Sofran. Descrierea si caracteristicile biologice ale plantei
- » Cultura de schinduf. Utilizarile plantei