Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea lamaiului la tine acasa

cultivarea-lamaiului-la-tine-acasa

Lamaiul se adapteaza si la niveluri relativ scazute de lumina, dar daca vreti ca arbustul sa infloreasca si sa faca fructe, atunci asigurati-i cat mai multa lumina.


Daca nu puteti plasa arbustul intr-un loc in care sa beneficieze de lumina naturala, folositi o sursa de lumina artificiala. Legat de umiditate, mai ales iarna trebuie sa luati masuri speciale: o tava cu apa asezata in vecinatatea ghiveciului este o idee foarte buna.

Stropirea frunzelor nu este foarte eficienta in ceea ce priveste ridicarea gradului de umiditate, dar poate ajuta la indepartarea prafului de pe frunze.
 

Tratarea cu fertilizator

 
Lamaii trebuie tratati cu o substanta fertilizatoare care se amesteca in apa, si care trebuie folosita in perioada de crestere, o data la trei udari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Este recomandat sa aplicati si o substanta care incurajeaza dezvoltarea foliajului, de trei ori pe toata perioada de crestere. In fiecare primavara lamaiul trebuie sa primeasca un "tonic" compus din saruri si minerale esentiale, care pot fi gasite la magazinele de specialitate.

Citricele sufera din cand in cand de deficienta de magneziu, care duca la ingalbenirea frunzelor, mai ales a nervurilor.
 

Temperatura potrivita

 
Lamaii nu tolereaza inghetul, cand isi pierd toate frunzele - in conditii normale acestea nu cad pentru cativa ani. La temperaturi mai mici de 13°C lamaiul intra in repaus.

Sunt putine sanse ca un arbust care a inghetat putin sa aiba mult de suferit - ii vor creste iar frunze, desi vor trece chiar si 12 luni pana sa isi reia cursul normal de dezvoltare.

Arbustii care au fost atinsi serios de inghet si care nu arata nici un semn de vegetatie timp de 8 saptamani, sunt cu siguranta deja morti.
 
Temperatura optima pentru lamai pe perioada de iarna este de 13 - 18 grade C, dar in timpul verii acestea pot urca si pana la 35°C.
 

Inflorirea

 
Lamaii infloresc de obicei primavara, prin ramurile tinere sau cele mai batrane. Odata ce au aparut fructele mici, sa nu fiti dejamagiti cand veti vedea ca 95% din ele vor cadea fara motiv - este un lucru normal.

Un lamai mic, de 90 cm inaltime, poate duce pana la sfarsit numai 3 - 4 fructe din sezonul trecut si din anul in curs. Unii copaci au in acelasi timp fructe coapte, fructe pe jumatate crescute si/sau noi si flori, pentru ca o lamaie se coace intr-o perioada de 8 - 18 luni, adica pe mai mult de un sezon.

Daca lamaiul este mare va trebui probabil sa legati ramurile pe un suport, pentru ca sa nu se rupa.
 
Taierea lamaiului consta numai in scurtarea ramurilor foarte lungi, dezordonate, sau a ramurilor tinere, incurcate. In rest nu ar necesita taieri speciale de incurajare a infloririi, pentru ca acestea apar in mod normal, la capatul ramurilor.

Taiati in asa fel incat ramurile sa fie destul de scurte si puternice pentru a putea tine fructele. De asemenea, centrul copacului trebuie sa fie mai putin dens, ca sa patrunda lumina.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016