Cum se alege si se pastreaza bradul de Craciun
Cu toata comoditatea brazilor artificiali de Craciun, totuşi cei naturali au avantajele lor, creand o atmosfera placuta in casa. Chiar daca pomul a fost taiat de multa vreme, el continua inca sa improspateze aerul si sa umple casa cu oxigen.
In perioada Craciunului, primul pe lista de cumparaturi este bradul de sarbatoare, care pe langa faptul ca e un simbol al sarbatorilor de iarna, mai are si menirea de a umple casa cu o aroma proaspata. 
 
Daca ati decis sa optati pentru un brad viu in locul unuia artificial si doriti ca el sa tina pana dupa Anul Nou, adica nu mai putin de doua saptamani, atunci trebuie sa il alegeti foarte atent.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

In primul rand, marimea bradului trebuie sa fie potrivita marimii camerei in care va sta. Copacul trebuie sa fie proaspat. Un pom uscat, peste 2-3 zile, va incepe sa se scuture. Bradul proaspat taiat are ramurile elastice, greu de frant, in comparatie cu cele uscate, care pot fi rupte cu usurinta. 
 
Pentru a nu deteriora pomul in timpul transportarii spre casa, e de dorit sa fie  infaturat intr-o panza groasa sau sa fie legat cu o franghie. 
 
Inainte de a fi instalat pe suport, trebuie tinut in aer liber pentru cateva ore, de exemplu pe balcon. Apoi, curatati in jur de 8-10 cm din scoarta de acusoare si puneti pomul intr-o galeata cu apa. Pentru ca bradul sa aiba o viaţa mai lunga, puneţi in apa o pastila de aspirina, putina sare si o lingura de zahar. Se  poate adauga, de asemenea, o linguriţa de glicerina sau o linguriţa de ingrasaminte.
 
Pentru a maximiza durata de viata a pomului de Craciun, puteti sa-l plasati intr-o galeata cu nisip umed. Nisipul trebuie udat la fiecare 1-2 zile. 
 
Un pom mic de Craciun, scos din gradina, poate fi plantat intr-o galeata si apoi adus in casa. De obicei, pomul se planteaza chiar cu cateva zile inainte de sarbatori, intr-un vas destul de spatios. Radacinile trebuie abundent umezite, invelite intr-o folie sintetica si acoperite cu muschi sau cu turba. 
 
Pentru a evita expunerea la temperaturi extreme, e bine ca un copac mai intai sa stea intr-o sala racoroasa, bine iluminata. Abia mai tarziu, in ajunul sarbatorii, se poate muta bradul in camera incalzita, unde va sta pana la sfarsitul sarbatorilor.
 
Locul bradului trebuie sa fie cat mai departe de calorifere, soba sau camin. E necesar ca spatiul sa fie cat mai des aerisit, iar radacinile bradului - bine umezite Muşchiul absoarbe repede apa, de aceea se consuma pana la patru litri pe zi pentru intreţinerea lui. 
 
Dupa sarbatori, bradul impreuna cu vasul, se scoate afara, intr-un loc ferit de vant. Daca vremea e calda, atunci pomul se scoate din galeata si se sadeste direct in pamant. Daca vremea e geroasa, atunci bradul se planteaza in gradina in vasul sau, si se acopera cu turba, pelicula si zapada. In pamant va fi plantat odata cu venirea primaverii. 

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...
Cultura castravetelui anti-diabet. Conditii ce tin de umiditate
Cultura castravetelui anti-diabet. Conditii ce tin de umiditate
Mediul optim pentru dezvoltarea si fructificarea castravetilor este un mediu cald, umed si cu aer...
Castravete amar. Cerintele referitoare la temperatura
Castravete amar. Cerintele referitoare la temperatura
Este o specie legumicola foarte pretentioasa la caldura si umiditatea din sol si aer....
Plante in ghiveci. Conditii de temperatura
Plante in ghiveci. Conditii de temperatura
Afla mai multe detalii despre aceasta idee de afacere cu ajutorul ghidului...

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
MADR intervine in scandalul pesticidelor din legume si fructe
MADR intervine in scandalul pesticidelor din legume si fructe
"Conform art. 100 din Regulamentul (UE) 2017/625 privind controalele oficiale si alte...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016