Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plante in ghiveci. Conditii de temperatura

plante-in-ghiveci-conditii-de-temperatura

Principalele procese biochimice si fiziologice din plante se desfasoara in anumite conditii de temperatura. Fiecare specie floricola manifesta cerinte proprii fata de temperatura.


 
Nevoia de caldura a plantelor depinde de zona lor de origine, de faza de crestere si dezvoltare in care se afla, de succesiunea zilelor si noptilor sau a anotimpurilor, precum si de nivelul celorlalti factori ecologici. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Conditiile locului de origine imprima plantelor anumite exigente termice, in functie de care pot fi: 
 
- termofile sau megaterme (unele specii de orhidee, ferigi si palmieri, originare din zonele calde): necesita pentru optim de dezvoltare temperaturi mai mari de 20-24oC si suporta greu variatiile de temperatura
 
- mezoterme (unele orhidee, Anthurium, plante decorative prin frunze policrome): se adapteaza la temperaturi de 15-25oC
 
- microterme, plante cu mare adaptabilitate la conditiile de temperatura (0-18oC), provenite din zonele temperate. Se cultiva in camp, dar se preteaza si la culturi fortate in sere
 
- hekistoterme, care se pot dezvolta si la temperaturi sub 0oC. Provin din zonele polare si alpine
 
Un alt factor care determina cerintele plantelor floricole fata de regimul termic este faza de crestere sau dezvoltare. Astfel, temperatura optima pentru germinatia semintelor si inradacinarea butasilor se considera a fi cu 3-5oC mai mare decat temperatura optima de crestere si dezvoltare a speciei, in timp ce, in faza de rasad si dupa inradacinarea butasilor, temperatura trebuie sa fie cu 2-4oC mai coborata. 
 
De asemenea, in timpul cresterii plantelor, in sere se ridica temperatura pentru grabirea infloririi, urmand ca in timpul infloritului sa se scada din nou, pentru a mentine plantele inflorite timp cat mai indelungat. 
 
Plantele floricole aflate in vegetatie necesita un regim de temperatura influentat si de succesiunea zilelor si noptilor sau a anotimpurilor. In general, noaptea si pe timpul iernii, cand functiile vitale ale plantelor sunt incetinite, temperatura se mentine la un nivel mai redus. 
 
Cunoscand cerintele plantelor fata de temperatura, se pot lua masuri adecvate pentru amplasarea corespunzatoare a culturilor, protejarea lor de temperaturile prea scazute sau prea ridicate.

Afla mai multe detalii despre aceasta idee de afacere cu ajutorul ghidului practic "Afacere la cheie cu flori in ghiveci"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016