Cum se uda corect florile?
Cu ajutorul florilor omul s-a apropiat de frumos, decorandu-si atat camerele apartamentului, cat si privelistea din fata casei. In acest sens, udarea corecta a plantelor ajuta la cresterea si dezoltarea florilor pe o perioada lunga de timp.
Afla mai multe detalii despre plantele floricole cu ajutorul ghidului practic "Afacere la cheie cu flori in ghiveci"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Plantele de apartament reprezinta o categorie aparte de plante ornamentale, utilizate pentru decorarea interioarelor. Unele dintre aceste specii sunt recunoscute pentru calitatile lor decorative, determinate de aspectul frunzelor, al florilor sau inflorescentelor, de prezenta fructelor cu diferite forme si culori, de portul interesant pe care il pot avea etc.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Utilizarea florilor in ghiveci ca plante decorative in principal prin flori, dar secundar si prin frunze, prezinta avantajul ca poate fi produs aproape in orice perioada din an, cu conditia planificarii semanatului in functie de momentul dorit pentru valorificare.
 

Udatul 

 
Lipsa apei pe parcursul perioadei de vegetatie atrage dupa sine lemnificarea tuberculului, de aceea este considerata una din cele mai pretentioase lucrari de ingrijire.

La o cantitate mica de flori, udatul se executa cu stropitoarea, iar la cantitati industriale se foloseste furtunul sau instalatii speciale de udat. Presiunea apei, in momentul udatului, trebuie sa fie joasa, in caz contrar, pamantul este spalat, iar tuberculul dezvelit prea devreme se lemnifica.
 
La insamantat si la plantele abia rasarite sau repicate, udatul se executa in mod obligatoriu, cu stropitoarea cu sita fina sau cu furtunul prevazut, de asemenea, cu sita fina. Pentru ca germinarea sa decurga in conditii normale, se va evita atat lipsa apei, cat si excesul ei.

Excesul de umiditate in aceasta perioada permite instalarea pe suprafata pamantului din ladite si parapete, de muschi si alge care provoaca putrezirea semintelor.
 
In faza de rasarire, excesul de umiditate creeaza conditii favorabile pentru dezvoltarea diferitelor boli criptogamice si putrezirea plantelor, mai ales cand temperatura este scazuta. Pana la plantarea in ghivece (lunile de toamna si iarna), udatul se face o singura data pe zi, exceptie facand zilele cu mult soare cand trebuie sa se ude de doua ori pe zi.
 
In faza finala, cand isi fac aparitia un numar din ce in ce mai mare de boboci floriferi, plantele devin si mai sensibile la excesul de umiditate. In acest caz, se uda des, dar cu cantitati mici de apa, astfel ca tuberculul sa nu fie udat, pentru a nu provoca putrezirea bobocilor si pedunculilor frunzelor.
 
Apa folosita la udat este bine sa fie fara substante calcaroase, pentru ca ajunsa pe frunze in urma evaporarii lasa pete pe partea lor superioara, dand plantei un aspect neplacut si modifica reactia solului.

Apa destinata culturii florilor in ghiveci se acumuleaza de preferinta in rezervoare inalte, pentru a o imbogati astfel in oxigen si a o adapta la temperatura aerului.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri agricole in orice sezon. Importanta florilor in ghiveci
Afaceri agricole in orice sezon. Importanta florilor in ghiveci
De un interes aparte se bucura plantele ornamentale de interior, care au insusirea de a decora...
Flori in ghiveci. Perioada semanatului
Flori in ghiveci. Perioada semanatului
Pentru principalele specii cultivate in solul serei, epocile optime de infiintare a culturilor...
Tehnologia de cultivare a florilor. Cerinte legate de lumina
Tehnologia de cultivare a florilor. Cerinte legate de lumina
Afla mai multe detalii despre aceasta idee de afacere cu ajutorul ghidului...
Udarea corecta a plantelor si florilor in ghiveci. Cum se face, cand si de cata apa au nevoie
Udarea corecta a plantelor si florilor in ghiveci. Cum se face, cand si de cata apa au nevoie
Iata cateva recomandari despre care este cel mai bun moment pentru udarea plantelor si cum se...

Ultima ora

Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul a reusit sa se adapteze la conditii pedoclimatice variate.     In...
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alunele de pamant nu sunt doar o gustare hranitoare, ci si un ingredient bun pentru sanatatea...
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Ce este uleiul horticol?   Uleiul horticol este un produs folosit in gradinarit si...
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton