Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Plantele perene de gradina revin la viata in luna martie
Exista multe specii si varietati, intr-o gama cromatica vasta, cu dimensiuni variate si cu perioade de inflorire indelungate.
Florile perene sunt florile care o data ce au fost plantate in gradina rezista mai multi ani la rand, cu toate ca par pierdute toamna, dar in primavara rasar si infloresc din nou.
Zambilele infloresc primavara devreme. Sunt flori deosebit de parfumate colorate in alb, roz, indigo, galben, rosu. Se inmultesc prin bulbi care vor fi plantati in octombrie in pamant bine afanat. Daca iarna este foarte geroasa vom acoperi pamantul cu frunze uscate, cetina, paie etc, pe care le vom inlatura la venirea primaverii.
Narcisele infloresc in martie, aprilie. Sunt flori delicate, albe sau galbene, simple sau batute, foarte parfumate. Prefera locurile insorite dar cresc bine in orice fel de sol, poate de aceea sunt foarte raspandite, putine gradini sau parcuri nu se bucura de frumusetea lor. Bulbii de narcisa se planteaza in septembrie, octombrie. Narcisele se inmultesc de la an la an, de aceea la perioade de cativa ani e bine sa fie rarite.
Lalelele infloresc aproximativ in aceeasi perioada cu zambilele si narcisele si de multe ori se planteaza in ronduri combinate cu acestea. Lalelele sunt flori elegante, simple sau batute, variat colorate; pot fi albe, rosii, galbene, chiar si negre. Bulbii de lalea se planteaza in septembrie, rezista bine la frig si incep sa se dezvolte de cum incepe primavara. Este recomandabil ca bulbii de lalea sa fie scosi din pamant dupa perioada de inflorire, uscati la umbra si pastrati in incaperi racoroase pana la replantare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Bujorii infloresc in mai, iunie. Au flori batute de culoare alba, roz sau rosie. Cei de culoare roz sunt foarte parfumati. bujorii iubesc soarele, dar cresc si in locuri semiumbrite. Prefera solul afanat. Se inmultesc in august prin divizarea tufelor.
Florile de piatra infloresc din mai pana toamna. Au culori stralucitoare: rosu, portocaliu, alb, roz, galben. Sunt flori de statura mica dar sunt foarte rezistente. Se dezvolta pe soluri pe care putine alte plante s-ar putea dezvolta, de unde le vine si numele de flori de piatra. Prefera lipsa de umiditate, nu excesul de apa. Se inmultesc prin seminte, in martie aprilie, dar si prin cele cazute dupa perioada de inflorire direct pe sol.
Caldarusa infloreste abundent in mai, iunie, dar are un aspect placut de primavara pana toamna. Florile pot fi albastre, galbene sau aurii. Prefera locurile semiumbrite si se inmulteste toamna sau la inceput de primavara prin separarea tufelor sau prin plantarea semintelor direct in pamant. Daca o inmultim prin seminte va face flori abia in al doilea an de viata si mai abundent, incepand din anul al treilea.
Ochiul boului este o floare putin pretentioasa, creste bine in orice fel de sol, mai putin cel foarte umed si are o perioada lunga de inflorire pe timpul verii. Florile sunt de diverse culori: alb, rosu, roz, liliachiu. Se inmulteste toamna sau primavara prin despartirea tufelor, sau prin semintele care cad pe pamant toamna.
Macul de gradina este plantat pentru florile rosii foarte decorative, dar si pentru semintele care sunt folosite in industria alimentara. Macul se inmulteste prin seminte puse direct in sol la inceputul primaverii. Prefera solurile fertile si nu prea umede. O varietate la fel de decorativa este macul californian care se inmulteste usor si ne incanta toata vara cu florile lui portocalii, albe sau galbene.
Crizantemele sunt rezistente si pot inflori pana la prima zapada. Crizantemele si surorile lor, tufanelele (cu flori mai mici si mai multe pe o ramura) prefera un sol bine drenat si locuri insorite. Nu le face bine nici seceta, dar nici apa in exces. Se pot inmulti primavara sau toamna prin separarea tufelor, prin butasi, cand se planteaza varfurile ramurilor taiate in ghivece, sau primavara prin seminte.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
Idei de afaceri in agricultura