Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata de desfacere a plantelor medicinale si aromatice

piata-de-desfacere-a-plantelor-medicinale-si-aromatice

Este de precizat faptul ca, plantele medicinale si aromatice reprezentand un segment mic din activitatea agricola a acestei tari, exista extrem de putine date agregate la nivel national, dar, mai ales, local despre acest domeniu.


 
In Romania activitatea de cultivare si prelucrare a plantelor medicinale si aromatice nu a reprezentat o prioritate in politicile agricole nationale. Aceasta activitate a constituit si, din pacate, inca mai constituie tinta eforturilor individuale initiate de intreprinzatorii particulari care se lupta fara nici un fel de protectie cu competitorii care provin, in special, din Asia.
 
In acest sens, presedintele Asociatiei Producatorilor, Prelucratorilor si Procesatorilor de Plante Medicinale si Aromatice din Romania, Dumitru Lazurca afirma ca „piata din Romania a acestor produse este invadata de produse din import, care sunt si de proasta calitate si mult mai scumpe si atunci producatorii au mers pe cultivare pentru a veni in piata cu produse bune, din materii prime de calitate".
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sistemul de distributie la nivel national existent inainte de 1989 s-a prabusit aproape integral, iar initiativa particulara nu a putut construi o alternativa.
 
Din datele existente, in Romania sunt recunoscute 3700 specii cu actiune fitoterapeutica, din care 800 specii au proprietati fitoterapeutice determinate, iar 370 specii au insusiri recunoscute ca avand efecte farmacodinamice.
 
Farmacopeea europeana adoptata in toate statele membre ale UE cuprinde 98 specii de plante.
 
Urmare a diferitelor cercetari si practici traditionale internationale Lista plantelor medicinale si aromatice este in permanenta dinamica astfel ca Asociatia europeana a producatorilor si prelucratorilor de plante medicinale si aromatice a extins numarul de plante la aproximativ 1500.
 
Principala organizatie a producatorilor si prelucratorilor de plante medicinale si aromatice din Romania este Patronatul Planta Romanica.
 
Preturile de achizitionare a plantelor medicinale nu sunt transparente. De asemenea, modalitatea de stabilire a acestora este la discretia totala a companiilor mari, asa numitele depozite de plante mediciale, care revand aceste produse pe alte piete dupa o prelucrare primara.
 
Putem spune ca preturile cu care se comercializeaza plantele medicinale si aromatice in Romania variaza de la cativa eurocenti pe kg. (35-80) la 4-5 euro/kg, in functie de specie, partea folosita (flori, frunze, scoarta, radacini, rizomi, muguri, seminte, fructe etc.), starea produsului (proaspata sau uscata), modul de realizare a produsului (in cultura clasica sau in cultura BIO organica), calitate si raportul dintre cerere si oferta.


Profita de reducerile de pana la 85% de BLACK FRIDAY! Descopera in ce idei de afaceri poti investi...click AICI pentru detalii si comenzi<<

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.7 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016