Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretul succesului uleiului presat la rece De la Luna

secretul-succesului-uleiului-presat-la-rece-de-la-luna

De la o simpla presa de ulei cumparata in 1998, familia Tulai a ajuns sa produca unul din cele mai apreciate uleiuri pe piata interna si externa.


Povestea uleiurilor presate la rece  ce poarta marca De la Luna a inceput in 1998, cand Maria si Mihail Tulai din Luna, o localitate de langa Campia Turzii, au cumparat, dupa ce s-au pensionat, o presa de ulei. Au inceput sa produca ulei de floarea soarelui pentru agricultorii din zona, dar si pentru uzul propriu.”,

Felicia Tulai, fiica celor doi s-a alaturat efortului parintilor dupa sapte ani, timp  in care a lucrat intr-o corpotatie, in domeniul leasingului. „In 2010, i-am rugat pe parintii mei sa cumpere o cantitate mai mare de floarea soarelui si uleiul obtinut sa mi-l dea mie sa il gestionez. Colegii mei de atunci au testat produsul. Atunci am facut si primele etichete color. Pana in acel moment, uleiul produs de noi la Luna nu era vandut in nici un magazin, piete sau targuri. Nu aveam parteneri pentru desfacere”, spune Felicia Tulai despre adevaratele inceputuri ale afacerii.

„Am pornit de la ideea ca 80 la suta din consumul de ulei din Romania este cel de floarea soarelui, cu care suntem familiarizati. Noi am ales sa presam uleiul la rece dupa o metoda traditionala, locala”, a mai dezvaluit clujeanca. Treptat, oamenii au inceput sa aprecieze calitatea uleiului, sa-i constientizeze beneficiile, iar cererea a inceput sa creasca. 
Pentru fiecare sticla de ulei care ajunge pe masa consumatorului, semintele sunt atent alese, uleiul este presat astfel incat sa se pastreze substantele nutritive, aroma si textura. Chiar daca la inceput familia Tulai a folosit doar semintele de floarea soarelui, acum a diversificat productia si foloseste si seminte de dovleac, dar si de in. In plus, au produs si ulei cu mirodenii si condimente, cum ar fi combinatiile cu piper rosu, negru si alb, cimbru sau busuioc ori ardei iute.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Mi-a venit ideea sa facem si ulei cu mirodenii dupa ce am vazut acest lucru in Italia. Daca folosim seminte de dovleac si floarea soarelui romanesti, ne-am gandit sa le combinam cu mirodenii si condimente tot autohtone. Am facut mai intai un experiement: am lasat 10 zile uleiul cu mirodeniile, sa vad daca le ia aroma. A fost un succes”, a mai spus Felicia Tulai.
Pentru ca uleiul de presa la rece sa isi pastreze calitatile, acesta trebuie pastrat in recipiente inchise ermetic, ferit de lumina, in sticle de culoare inchisa. Dupa desigilarea unei sticle, uleiul trebuie pastrat la o temperatura de maximum 15 grade Celsius, pentru a nu rancezi, din cauza faptului ca nu contine conservanti.
 
Dupa cum ii spune numele, pentru obtinerea acestui ulei, semintele olaginoase nu sunt supuse unui proces termic mai mare de 40 de grade Celsius, in timpul presarii. Folosirea caldurii la fabricarea uleiului sporeste cantitatea de produs obtinuta, insa reduce cantitatea de vitamine, minerale si substante nutritive, modifica aroma naturala si aduce modificari organoleptice.
Tehnologia presarii la rece ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, si permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc, comparativ cu celelalte procedee. In afara gatitului, uleiurile procesate la rece sunt folosite in cosmetica, farmaceutica sau medicina naturista.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016