Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretul succesului uleiului presat la rece De la Luna

secretul-succesului-uleiului-presat-la-rece-de-la-luna

De la o simpla presa de ulei cumparata in 1998, familia Tulai a ajuns sa produca unul din cele mai apreciate uleiuri pe piata interna si externa.


Povestea uleiurilor presate la rece  ce poarta marca De la Luna a inceput in 1998, cand Maria si Mihail Tulai din Luna, o localitate de langa Campia Turzii, au cumparat, dupa ce s-au pensionat, o presa de ulei. Au inceput sa produca ulei de floarea soarelui pentru agricultorii din zona, dar si pentru uzul propriu.”,

Felicia Tulai, fiica celor doi s-a alaturat efortului parintilor dupa sapte ani, timp  in care a lucrat intr-o corpotatie, in domeniul leasingului. „In 2010, i-am rugat pe parintii mei sa cumpere o cantitate mai mare de floarea soarelui si uleiul obtinut sa mi-l dea mie sa il gestionez. Colegii mei de atunci au testat produsul. Atunci am facut si primele etichete color. Pana in acel moment, uleiul produs de noi la Luna nu era vandut in nici un magazin, piete sau targuri. Nu aveam parteneri pentru desfacere”, spune Felicia Tulai despre adevaratele inceputuri ale afacerii.

„Am pornit de la ideea ca 80 la suta din consumul de ulei din Romania este cel de floarea soarelui, cu care suntem familiarizati. Noi am ales sa presam uleiul la rece dupa o metoda traditionala, locala”, a mai dezvaluit clujeanca. Treptat, oamenii au inceput sa aprecieze calitatea uleiului, sa-i constientizeze beneficiile, iar cererea a inceput sa creasca. 
Pentru fiecare sticla de ulei care ajunge pe masa consumatorului, semintele sunt atent alese, uleiul este presat astfel incat sa se pastreze substantele nutritive, aroma si textura. Chiar daca la inceput familia Tulai a folosit doar semintele de floarea soarelui, acum a diversificat productia si foloseste si seminte de dovleac, dar si de in. In plus, au produs si ulei cu mirodenii si condimente, cum ar fi combinatiile cu piper rosu, negru si alb, cimbru sau busuioc ori ardei iute.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Mi-a venit ideea sa facem si ulei cu mirodenii dupa ce am vazut acest lucru in Italia. Daca folosim seminte de dovleac si floarea soarelui romanesti, ne-am gandit sa le combinam cu mirodenii si condimente tot autohtone. Am facut mai intai un experiement: am lasat 10 zile uleiul cu mirodeniile, sa vad daca le ia aroma. A fost un succes”, a mai spus Felicia Tulai.
Pentru ca uleiul de presa la rece sa isi pastreze calitatile, acesta trebuie pastrat in recipiente inchise ermetic, ferit de lumina, in sticle de culoare inchisa. Dupa desigilarea unei sticle, uleiul trebuie pastrat la o temperatura de maximum 15 grade Celsius, pentru a nu rancezi, din cauza faptului ca nu contine conservanti.
 
Dupa cum ii spune numele, pentru obtinerea acestui ulei, semintele olaginoase nu sunt supuse unui proces termic mai mare de 40 de grade Celsius, in timpul presarii. Folosirea caldurii la fabricarea uleiului sporeste cantitatea de produs obtinuta, insa reduce cantitatea de vitamine, minerale si substante nutritive, modifica aroma naturala si aduce modificari organoleptice.
Tehnologia presarii la rece ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, si permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc, comparativ cu celelalte procedee. In afara gatitului, uleiurile procesate la rece sunt folosite in cosmetica, farmaceutica sau medicina naturista.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...

Este parte de tesut vasculirizat cu membrane ingrosate si lignificate care are rolul de a conduce in ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016