Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce lucrari de primavara se efectueaza in livezi

ce-lucrari-de-primavara-se-efectueaza-in-livezi

La inceputul primaverii trebuie facute taierile la arbusti fructiferi – zmeur, coacaz, agris, etc pentru ca pornesc in vegetatie foarte devreme.


Ingrijirile de care au nevoie acesti pomi sunt putine si relativ facile: se inlatura ramurile care au rodit in anul anterior. Acestea se recunosc dupa faptul ca sunt uscate. Se mai renunta la ramurile anuale slabe sau prea dese care nu produc. Se lasa cel mult 20 de ramuri pe metru, cam la 10 cm una de alta.
 
Ramurile trebuie sa fie bine dezvoltate si se scurteaza la varf pana in dreptul unui mugur bine dezvoltat. Se taie oblic fata de mugur, cu varful taieturii langa mugur. Varful taieturii nu trebuie sa-l depaseasca pe cel al mugurelui.
 
Urmeaza taierile la samburoase, care pornesc de asemenea in vegetatie devreme: piersic, cais, cires,. Piersicul este o specie extrem de delicata la taieri la care se indeparteaza toate ramurile de rod amplasate dedesubtul si deasupra ramurilor de schelet si semischelet si se lasa numai cele laterale, care sa raresc si ele la 12-15 cm una de alta. Astfel pomul va beneficia de lumina, caldura, substante ajutatoare si nutrienti din plin si pe interiorul coroanei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

La cais prun, cires si alte specii de pomi vigurosi care dezvolta coroane inalte, acestea se scurteaza la 2,5 – 3 m prin scurtarea ramurilor de schelet. Apoi principiul este cam acelasi: se elimina mijlocul de ramuri ca lumina sa poata patrunde.
 
Dupa taieri se indeparteaza din livada crengile taiate, care se maruntesc pentru adaugare in compost sau se leaga cu sforicele in legaturi mici putand fi folosite drept combustibil pentru foc.
Cand am terminat cu taierile, trecem la stropire. Ordinea aceasta este corecta si din punct de vedere al economiei de substante cat si al faptului ca stropirile de primavara actioneaza ca un pansament pe taieturile respective impiedicand imblonavirile.
 
La cateva zile se varuiesc trunchiurile copacilor, operatiune esentiala pentru combaterea unor boli,  in primul rand, prin rolul dezinfectant al varului dar mai ales prin efectul de neatragere al razelor solare. Primavara cand sunt variatii mari de temperatura intre zi si noapte, trunchiurile copacilor se incalzesc foarte tare ziua si se racesc noaptea. Asta duce in primul rand la pornirea in vegetatie prematura, cand inca noaptea este rece, cat si la microfisuri in scoarta trunchiului in care se adapostesc daunatorii sau ciupercile daca este umed.
 
Daca livada este intr-o zona des afectata de bruma, trebuie pregatite din timp, musuroaie de paie carora li se  va da foc pentru a fumega in livada in serile mai reci.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.64 din 28 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016