Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sfaturi utile pentru apararea rosiilor de daunatori
Cultura de rosii romanesti reprezinta una dintre cele mai importante misiuni ale unui fermier, avand in vedere gustul, forma si cantitatea ce poate fi comercializata in tara noastra. Rosiile se vand, iar acum lumea stie sa aleaga un produs de calitate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
- cu crestere determinata - dupa ce pe tulpina principala, in apex se formeaza o inflorescenta si, astfel, cresterea mai departe a axului tulpinii principale este stopata
- cu crestere nedeterminata - prezinta o tulpina principala care poseda in apex un mugure vegetativ, ce ii asigura o crestere continua
- Mana - Afecteaza toate organele plantei, in afara de radacini. Pe frunze, la varful si pe marginea foliolelor apar pete de culoare verde cenusiu inchis. Pe partea inferioara a petelor se poate observa un puf albicios, care apare in conditii de umiditate. Tesuturile atacate se brunifica si se usuca. In culturile din solarii, atacul poate evolua foarte repede. Foarte grav este si atacul pe fructe, care pot fi afectate in orice faza de dezvoltare: la inceput apar pete galben - verzui, care apoi devin brune. Tesutul din dreptul petelor devine tare si denivelat. Infectia afecteaza si pulpa fructelor. Se transmite de la un an la altul prin tuberculii de cartof infectati si prin fructele de tomate ramase in sol. Pentru cultura de tomate din camp, sursa o reprezinta mana din cultura de cartof. In timpul vegetatiei, boala se propaga prin conidii.
- Patarea cafenie - Atacul apare intai pe frunzele de la baza plantei. La inceput apar pete de decolorare pe ambele fete ale frunzei. Apoi, pe fata superioara a frunzei, se intensifica culoarea galbena, iar pe partea inferioara apare un puf de culoare cafenie. La un atac puternic frunzele se usuca. Boala este specifica pentru spatiile protejate. Se transmite de la un an la altul prin miceliul de pe resturile de plante atacate. Boala este favorizata de umiditate ridicata, temperatura moderata si lipsa aerisirii.
- Fainarea - Sunt atacate numai frunzele, la inceput cele de la baza plantei. Pe frunzele atacate apar pete galben-aurii pe partea superioara a acestora, care apoi se acopera cu fructificatiile ciupercii sub forma unui praf. Ulterior, fructificatiile ciupercii se extind inclusiv pe partea inferioara a frunzelor. Frunzele atacate se necrozeaza si se usuca. Agentul patogen se transmite prin miceliul de pe resturile vegetale atacate. In timpul vegetatiei se raspandeste prin conidii.
- Putregaiul Cenusiu - Atacul specific este pe fructe, dar agentul patogen poate ataca si tulpina si frunzele. Atacul pe fructe are loc, in general, pe fructele verzi si incepe in zona pedunculului, sub forma unor pete cenusii, apoase, care apoi evolueaza in zona varfului. In numeroase cazuri, pulpa fructului este transformata intr-o masa apoasa. Boala este foarte periculoasa, mai ales in sere si solarii. Agent patogen polifag, ataca numeroase plante de cultura. Se transmite de la un an la altul prin miceliul de pe resturile vegetale de la diferite plante atacate.
- Septorioza - La inceput atacul are loc pe frunzele bazale, pe care se formeaza pete mici circulare. Petele isi maresc apoi dimensiunea, se coloreaza in brun pe margine si in alb-cenusiu in centru. Pe zona centrala se formeaza fructificatiile ciupercii. Tesuturile atacate se necrozeaza si se usuca incepand de la baza plantei.
- Alternarioza tomatelor - Ataca toate organele plantei. Pe frunze se formeaza pete brune, aproape rotunde, care in interior prezinta zone concentrice. Petele se maresc si cuprind intreaga frunza. Fructele sunt foarte sensibile la atacul de alternarioza. Pe acestea se formeaza pete rotunde de culoare bruna. Ulterior, petele se innegresc, devin lucioase si usor concentrice.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.25 din 34 voturiUltima ora