Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Masurile de protectie fitosanitara in livezi, specifice acestei perioade
In pomicultura, anul agricol incepe din toamna iar in perioada iernii, se continua activitatile agrotehnice, care alaturi de cele fitosanitare, au rolul de a reduce pagubele produse de patogeni şi de daunatori.
Primele tratamente, cele de toamna - iarna, din prima parte a repausului vegetativ, s-au facut deja, prima stropire albastra si tratamentul cu insecticide sub forma de uleiuri. De acum se trece la tratamentele specifice pentru sfarsitul repausului vegetativ - inceputul primaverii.
Lucrarile de taiere din aceasta perioada au rol in deschiderea coroanei pentru a permite aerului si soarelui sa patrunda si sa reduca perioada de umectare a frunzelor la pomii aflati in plina productie.
De asemenea, se fac taieri pentru normarea incarcaturii de rod, in functie de specie, de varsta pomului, de vigoare, de posibilitatile de fertilizare, de potentialul sortimentului de soiuri si pentru asigurarea unui echilibru intre partea vegetativa si cea subterana a pomilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
La pomii tineri, de 1-2 ani, taierile vizeaza formarea scheletului (coroanei). Pomii mai batrani, cei aflaţi in declin, au nevoie de taieri mai severe, de regenerare, corelate apoi cu o fertilizare adecvata si cu irigare, daca va fi nevoie.
In functie de inaltimea dorita a pomilor, de forma si destinatia plantatiei, puietii plantati in toamna se scurteaza la 50-70 cm. La pomii firavi inca nu se renunta la tutore.
Ramurile uscate, rupte, cele afectate de inghet sau rezultate din taieri, cele debile sau slab dezvoltate, ramurile cu ulceratii cauzate de paduchele lanos sau de patogenii de scoarta, dar si lastarii afectati de fainare, de monilinia, de puricele melifer al marului sau al parului, de focul bacterian, de arsura comuna a marului şi a parului, toate se strang şi se ard.
Prezenta acestor patogeni bacterieni in livada impune şi dezinfectia uneltelor folosite la taieri, precum foarfeci, fierastraie, cu solutii de hipoclorit de sodiu in concentratie de 10%.
Ranile mari rezultate in urma interventiilor in lemnul multianual se badijoneaza folosind un amestec sub forma de pasta care sa contina fungicide pe baza de substanţe active, precum tiofanat metil, cupru sau mancozeb.
Se poate recurge si la masticuri speciale cicatrizante cum este Arbokol. Materialele folosite la protejarea puietilor peste iarna vor fi si ele indepartate si arse.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.38 din 8 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura