Ce beneficii terapeutice are lucerna
Desi este recunoscuta drept o planta furajera, lucerna poate fi folosita su succes si in fitoterapie, fiind un bun detoxifiant al ficatului, pansament gastric si favorizand scaderea valorilor colesterolului rau.
Lucerna contine toate mineralele si vitaminele cunoscute, enzime, precum si o cantitate echilibrata de molecule organice, aproape identice hemoglobinei umane. De aceea, poate fi folosita ca remediu natural sub forma de germeni, suc proaspat simplu sau in combinatie cu alte plante ori infuzii din frunze uscate.
 
Pentru americani si canadieni, lastarii verzi sau germenii de lucerna constituie deja un ingredient clasic al salatelor si sandwich-urilor. Şi in Romania, germenii de lucerna au inceput sa aiba succes mai ales in preparate bio, salate, gasindu-se si  la raioanele de fructe si legume ale unor magazine.
 
Germenii pot fi obtinuti si acasa punand semintele de lucerna intr-un vas cu apa fiarta si racita si schimband apoi apa de doua ori pe zi, pana cand semintele incoltesc.Consumul germenilor necesita cateva masuri de precautie pentru a evita riscul unor toxiinfectii alimentare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Astfel, specialistii recomanda alegerea germenilor bio si ca lastarii sa aiba culoarea alba, cu varfurile verzi, cu aspect proaspat. Daca germenii sunt ofiliti ori au pete negre acestia sunt de evitat. Germenii se pastreaza la frigider si se spala sub jet de apa rece inainte de consum.
 
Sub forma de infuzii din frunze si flori uscate, lucerna are efecte revitalizante si remineralizante. De aceea, este una dintre cele mai bune plante in caz de oboseala si astenie, dar si in stari de convalescenta. Infuzia se prepara din un sau doua lingurite de planta la o cana cu apa fierbinte si se beau trei-patru cani pe zi, timp de trei saptamani.
 
Datorita continutului bogat in calciu, fosfor si fitoestrogeni, lucerna contribuie la intarirea oaselor. Este recomandata sub forma de infuzii in cazul persoanelor care sufera de decalcifiere, unghii casante, par tern si fragil.
 
Semintele de lucerna contin saponine, care au capacitatea de a se atasa de moleculele de colesterol si astfel de a le elimina din sange. Cu alte cuvinte, lucerna curata vasele de sange de grasimi. Un studiu arata ca un consum de 40 grame de germeni de lucerna pe zi, timp de 8 saptamani, diminueaza cu 18 la suta nivelul colesterolului rau.
 
Lucerna mai este recomandata si pentru detoxifierea si stimularea functiei ficatului, pentru purificarea sangelui. Mai mult, in frunzele de lucerna se gaseste o substanta, asa-numita „vitamina U“, care previne ulcerul. In cazul consumarii infuziei de lucerna inainte de masa, functiile gastrointestinale sunt ajutate deoarece aceasta faciliteaza elibe­rarea unor compusi gastrici care ajuta digestia. In egala masura, lucerna poate ajuta la asimilarea subs­tantelor nutritive din alimente, daca este consumata la sfarsitul mesei. Infuzia de lucerna mai ajuta si la prevenirea arsurilor stomacale, balonarii, indigestiei.

Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.19 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...

Idei de afaceri in agricultura

Fructele goji, merisoarele si aronia sunt considerate de nutritionisti o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. Ele pot fi insa o comoara si pentru oamenii de afaceri, deoarece plantatiile presupun investitii modice si aduc in schimb venituri surprinzatoare. Exista o gama variata d... citeste mai mult
Sectorul agricol a cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimii ani, impulsionata de tehnologia avansata care optimizeaza procesele cotidiene din ferme. Cresterea cererii pentru produse lactate de calitate a pus presiune asupra fermierilor sa isi modernizeze metodele de lucru. Astfel, instalatiile... citeste mai mult
Cresterea prepelitelor pentru carne si oua este o afacere de exceptie. Afla de ce aceasta afacere este la ora actuala cea mai profitabila investitie din Romania!... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016