Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce beneficii terapeutice are lucerna
Desi este recunoscuta drept o planta furajera, lucerna poate fi folosita su succes si in fitoterapie, fiind un bun detoxifiant al ficatului, pansament gastric si favorizand scaderea valorilor colesterolului rau.
Lucerna contine toate mineralele si vitaminele cunoscute, enzime, precum si o cantitate echilibrata de molecule organice, aproape identice hemoglobinei umane. De aceea, poate fi folosita ca remediu natural sub forma de germeni, suc proaspat simplu sau in combinatie cu alte plante ori infuzii din frunze uscate.
Pentru americani si canadieni, lastarii verzi sau germenii de lucerna constituie deja un ingredient clasic al salatelor si sandwich-urilor. Şi in Romania, germenii de lucerna au inceput sa aiba succes mai ales in preparate bio, salate, gasindu-se si la raioanele de fructe si legume ale unor magazine.
Germenii pot fi obtinuti si acasa punand semintele de lucerna intr-un vas cu apa fiarta si racita si schimband apoi apa de doua ori pe zi, pana cand semintele incoltesc.Consumul germenilor necesita cateva masuri de precautie pentru a evita riscul unor toxiinfectii alimentare.
Astfel, specialistii recomanda alegerea germenilor bio si ca lastarii sa aiba culoarea alba, cu varfurile verzi, cu aspect proaspat. Daca germenii sunt ofiliti ori au pete negre acestia sunt de evitat. Germenii se pastreaza la frigider si se spala sub jet de apa rece inainte de consum.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Sub forma de infuzii din frunze si flori uscate, lucerna are efecte revitalizante si remineralizante. De aceea, este una dintre cele mai bune plante in caz de oboseala si astenie, dar si in stari de convalescenta. Infuzia se prepara din un sau doua lingurite de planta la o cana cu apa fierbinte si se beau trei-patru cani pe zi, timp de trei saptamani.
Datorita continutului bogat in calciu, fosfor si fitoestrogeni, lucerna contribuie la intarirea oaselor. Este recomandata sub forma de infuzii in cazul persoanelor care sufera de decalcifiere, unghii casante, par tern si fragil.
Semintele de lucerna contin saponine, care au capacitatea de a se atasa de moleculele de colesterol si astfel de a le elimina din sange. Cu alte cuvinte, lucerna curata vasele de sange de grasimi. Un studiu arata ca un consum de 40 grame de germeni de lucerna pe zi, timp de 8 saptamani, diminueaza cu 18 la suta nivelul colesterolului rau.
Lucerna mai este recomandata si pentru detoxifierea si stimularea functiei ficatului, pentru purificarea sangelui. Mai mult, in frunzele de lucerna se gaseste o substanta, asa-numita „vitamina U“, care previne ulcerul. In cazul consumarii infuziei de lucerna inainte de masa, functiile gastrointestinale sunt ajutate deoarece aceasta faciliteaza eliberarea unor compusi gastrici care ajuta digestia. In egala masura, lucerna poate ajuta la asimilarea substantelor nutritive din alimente, daca este consumata la sfarsitul mesei. Infuzia de lucerna mai ajuta si la prevenirea arsurilor stomacale, balonarii, indigestiei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4 din 6 voturiUltima ora