Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cele mai eficiente plante in scaderea glicemiei
Fara a se constitui intr-un substitut pentru insulina sau alte medicamente antidiabetice, exista numeroase plante care ne pot ajuta sa reducem nivelul zaharului din sange.
Terapiile alternative si un regim alimentar din care sa nu lipseasca anumite ingrediente cu proprietati hipogliceminante pot fi de un real ajutor pentru tinerea glicemiei sub control, mai ales pentru cei diagnosticati cu diabet zaharat. Conditia esentiala este insa ca cei bolnavi sa nu nu renunte la tratamentul specific, prescris de medicii specialisti.
Unul dintre aceste ingrediente, cu calitati hipogliceminante recunoscute, este ceapa. Este recomandat consumul a doua linguri de suc de ceapa diluat intr-un pahar cu apa, la o ora dupa masa.
Frunzele de dud negru ajuta, de asemenea, la scaderea glicemiei si inhiba enzimele din metabolismul glucidic. Acestea se consuma sub forma de pulbere, macerat sau infuzie. Tratamentul se face minim 3 luni, mergand pana la 6 luni sau chiar un an, pana cand se vor obtine rezultate multumitoare.
Semintele de schinduf contribuie si ele la mentinerea in limite normale a glicemiei. In plus, scad colesterolul „rauˮ, problema frecventa in randul celor cu diabet de tip 2. Se fac cure indelungi cu macerat din seminte, in cursul carora se pun, de seara pana dimineata, 2-3 lingurite de pulbere din seminte de schinduf intr-o o cana cu apa. Dimineata se filtreaza si apoi se bea sucul obtinut, pe parcursul zilei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Brusturele este un alt remediu recomandat in diabet. Se recomanda decoctul preparat din doua linguri de radacina de brusture maruntita, la 500 de mililitri de apa clocotita. Se fierbe 5 minute si se lasa la racit un sfert de ora, dupa care se consuma 3 cani pe zi, intr-o cura de 3 luni.
Ceaiul verde scade, de asemenea, glicemia si este un bun inlocuitor al cafelei in cazul celor cu boli cardiovasculare. Se consuma zilnic una sau doua cani cu ceai verde, in prima parte a zilei. Acest ceai are si efect energizant, din cauza continutului de teina.
Afinul are o actiune hipoglicemianta, gratie mirtilinei din compozitia plantei. Se recomanda ceaiul din frunze si fructe de afin, preparat din o mana de frunze si fructe uscate la o cana cu apa. Se beau doua sau trei cani pe zi. Ceaiul ajuta la scaderea glicemiei, amelioreaza retinopatia si tulburarile de vedere, inchide ulceratiile.
Scortisoara scade nu numai zaharul din sange, ci si nivelul colesterolului si al trigliceridelor. In acest scop, se lasa la infuzat, 20 de minute, un baton de scortisoara, intr-o cana cu apa fierbinte, iar acest remediu se consuma zilnic.
Cercetarile arata ca unele tipuri de miere (castan, pin, tei, portocal, cimbrisor) pot fi administrate intern la diabetici, deoarece au index glicemic scazut sau moderat si nu cresc glicemia. Mierea de manuka, de asemenea, are un foarte bun efect antiinfectios si se recomanda in cazul infectiilor aparute la diabetici.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.88 din 4 voturiUltima ora