Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Esti stresat? Bea ceai de maghiran! (Majorana hortensis)
Ceai de MAGHIRAN, ghiveci cu maghiran, cum se ingrijeste maghiranul, efecte maghiran planta aromatica medicinala, frunze de MAGHIRAN
Maghiranul (Satureja hortensis) este o planta aromatica specifica climatului mediteranean. Creste ca o tufa de mici dimensiuni (maxim 30 cm) si poate fi cultivat in gradina sau in ghiveci. Este o planta perena care sufera din pricina temperaturilor scazute, de aceea toamna mutati-l in ghivece potrivite si aduceti-l in casa.
Aspectul maghiranului este de tufa, cu o tulpina puternic ramificata, cu frunze mici de 1-2 cm, cu petiolul foarte scurt. Frunzulitele sunt foarte aromate datorita continutului de ulei eteric.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Ceaiul de maghiran calmeaza durerile de stomac, ajuta digestia, creste pofta de mancare. In doze concentrate, produce somnolenta, are efecte antidepresive, chiar usor euforizante. Ceaiul mai este cunoscut si pentru efectele sale sudorifice. Este stiut faptul ca produce transpiratie abundenta si mareste temperatura organismului, de aceea se recomanda persoanelor care au probleme cu circulatia.
Informatii despre alte plante aromatice puteti citi aici
Pentru alungarea gripei sau a guturaiului, puteti incerca un alt preparat: la o cana de apa clocotita adaugati o lingurita de frunze maruntite de maghiran si un varf de cutit de ardei iute. Se bea foarte fierbinte, indulcit cu miere.
Prepararea ceaiurilor de magheran:
- ceai calmant: se bea o infuzie obtinuta din o lingurita de planta la 200 ml de apa fierbinte
- ceai antidepresiv: se bea o infuzie fierbinte din sase lingurite de planta la 200 ml de apa
- ceai fortifiant: macerat rece, obtinut din doua lingurite de planta lasate intr-o cana cu apa rece, timp de 24 de ore. Se strecoara si se bea indulcit cu miere.
Contraindicatii: ceaiul nu se recomanda hipertensivilor. Se bea cu precautie in zilele caniculare de vara sau pacientilor cu stari febrile.
Un ghiveci cu maghiran poate sta foarte bine pe pervazul bucatariei. Din el, puteti recolta frunzulite de cate ori aveti nevoie pentru mancare, rupand ramificatii scurte din planta. Lasati-i timp tufei sa isi refaca foliajul, nu abuzati.
In mancaruri, maghiranul se poate folosi atat verde cat si uscat. Pentru iarna, se culeg frunzele de pe tulpina si se maruntesc. Se pot pastra uscate in saculeti de panza sau borcane.
Frunzele de maghiran se mai pot pastra scufundate in ulei de masline, aroma lor va ramane mai intensa decat in cazul celor uscate iar uleiul ramas este excelent pentru salate.
Citeste mai departe despre beneficiile ceaiurilor din plante medicinale.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.17 din 3 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura