Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Hreanul, medicament natural de pe vremea dacilor
Iuteala hreanului este cea care ii da nu doar gustul ci si proprietati vindecatoare, fiind folosit chiar si de daci in tratarea bolilor specifice anotimpului rece, dar si a infectiilor.
Astfel daca peste o lingura de hrean ras se pun trei-patru lingurite de miere, se amesteca bine, apoi se toarna o jumatate de litru de apa fierbinte si se lasa sa fiarba cinci-sase minute, se obtine un sirop de tuse cu efecte garantate. Din el se ia de trei ori pe zi, cate o lingurita, pana la vindecare.
De asemenea, si junghiurile pot fi vindecate cu ajutorul cataplasmelor din hrean. Pentru aceasta, se rade o radacina de marime potrivita, apoi, invelita in tifon sau in panza de bumbac, de aplica pe locul dureros, jumatate de ora.
Remediul se aplica seara, inainte de culcare si este eficient si in cazul sinuzitelor, doar ca in aceasta situatie trebuie amestecat hreanul si cu doua lingurite de otet, apoi se lasa sa actioneze pe frunte.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
O cura cu hrean este de mare ajutor si celor care sufera din cauza oboselii cronice. In acest caz, se dau pe razatoare una-doua radacini de hrean de marime potrivita, un morcov si o ridiche neagra.
Se amesteca apoi cu putina sare, doua-trei linguri de apa si una-doua lingurite de otet din mere. Salata de hrean astfel obtinuta se consuma de trei-patru ori, saptamanal, timp de o luna, fiind un excelent tonic pentru organism.
Radacina de hrean este benefica si in tratarea unor afectiuni precum guta, astmul si anemia. Pentru aceasta, se umple o treime dintr-un borcan de 800 de grame cu radacini de hrean date pe razatoare, apoi se toarna palinca, pana se umple. Se lasa 10 zile la macerat, apoi sestrecoara continutul.
Se ia apoi cate o lingurita, dupa mese, de trei ori pe zi. Cura este recomandata pentu o perioada de o luna de zile. Remediile cu hrean nu sunt insa recomandate celor care sufera de afectiuni gastrice.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 6 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura