Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scoarta de stejar vindeca gingivita

scoarta-de-stejar-vindeca-gingivita

Tags: stejar

Stejarul, Quercus robur, este un arbore foios, raspandit in regiunile colinare si de campie. Are o tulpina dreapta, inalta de pana la 50 m, si coroana larga cu ramuri puternice, bine dezvoltate. Este foarte rezistent si si are viata lunga, de sute de ani. Scoarta stejarului este groasa, de culoare brun-negricioasa, brazdata adanc.

In scop medicinal, de la stejar se recolteaza scoarta de pe ramurile tinere de pana la trei ani. Ea contine mai multe taninuri cu efect astringent, pectine, rasini si saruri minerale.

Scoarta de stejar este tonifianta si antiseptica. Datorita efectului astringent, preparatele din scoarta de stejar sunt folosite in tratamentul gingivitelor, faringitelor si stomatitelor, dar si extern pentru degeraturi, arsuri, diferite plagi. Se mai utilizeaza in tratarea problemelor aparatului digestiv, precum: diaree, viermi intestinali, dizenterie.

Scoarta se recolteaza de preferinta primavara, cand incepe sa circule seva.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h



Pentru uz intern, se prepara decocturi din doua - patru lingurite de scoarta maruntita, fierte 20-30 de minute la o cana de apa. Se face gargara pentru diferite afectiuni ale cavitatii bucale.

Pentru uz extern, la un litru de apa se adauga 30-40 de grame de scoarta si se fierbe 30 de minute. Se fac spalaturi locale. Preparatul, datorita proprietatilor tonice, se foloseste si in tratamentul transpiratiei excesive ale picioarelor.

Din pulberea de ghinda se obtine un surogat al cafelei, care se bea dimineata pe stomacul gol.

Are efecte revigorante, usor antidepresive, dar medicii recomanda sa nu abuzati, pentru ca poate distruge flora intestinala.

Stejarul (Quercus robur) mai este cunoscut sub urmatoarele denumiri populare: gorun, gorin, goron, gradin, gradun, gurun, jip, tufan

Va mai recomandam si:
Cum se recolteaza plantele medicinale

Literatura de specialitate:
"Incursiune in fitoterapie", Nadasan, Valentin - Editura Viata si Sanatate, 2003, ISBN 973-9484-94-8
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016