Utilizarile benefice ale lavandei
Apreciata inca din antichitate pentru calitatile ei vindecatoare, lavanda este una dintre cele mai valoroase plante aromatice. De-a lungul timpului, cercetarile au demonstrat ca gingasa floare de levantica are efecte curative deosebite, ea fiind folosita ca remediu naturist impotriva celor mai frecvente si periculoase afectiuni ale organismului.

Relaxarea

 
Una din principalele utilizari ale uleiului de lavanda este calmarea si relaxarea. Aroma plantei poate incetini activitatea sistemului nervos, de aceea se foloseste pentru tratarea agitatiei, a nervozitatii si a starii de neliniste. Daca este aplicat local, pe tample, uleiul poate ajuta la vindecarea durerilor de cap si a migrenelor, inducand un somn mai bun.
 

Vindecarea insomniei si a anxietatii

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ceaiurile din flori de lavanda sunt bune pentru a calma starile nervoase deoarece lavanda are proprietati antidepresive. Din acelasi motiv, uleiul de lavanda este foarte des intrebuintat pentru vindecarea insomniei si a simptomelor de depresie si anxietate. Se inhaleaza prin aromoterapie.
 

Ameliorarea problemelor respiratorii

 
Uleiul esential este folosit si ca remediu natural pentru problemele respiratorii cum ar fi astmul, bronsita, tusea si congestia. Poate fi utilizat si pentru tratarea infectiilor sinusurilor, ale urechilor si a gatului. Se pun cateva picaturi pe o batista sau o bucata de fasa sterila si se inhaleaza.
 

Calmarea durerilor musculare

Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, uleiurile esentiale cu levantica pot calma durerea musculara, tensiunea, artrita, durerea cauzata de luxatii si cea de articulatii.
 

Vindecarea bolilor digestive

 
Uleiul de lavanda poate calma sistemul digestiv si poate vindeca boli digestive des intalnite, cum ar fi gazele, greata, indigestia si colicii. Se iau cateva picaturi, conform prospectului.
 

Eliminarea matretii

 
Infuzia de flori uscate de lavanda poate fi folosita pentru clatirea parului si pentru a scapa de matreata. Uleiul esential extras din flori este de asemenea privit ca un remediu natural impotriva caderii parului.
 

Folosit in fabricarea parfumurilor

 
Uleiul obtinut din flori de levantica ajuta la fabricarea parfumurilor, a cosmeticelor, a balsamurilor si a unguentelor, datorita parfumului lui dulce si proaspat. In acelasi timp este un conservant natural.
 

Ingrijirea pielii

 
Levantica este folosita in multe produse de ingrijire corporala. Uleiul de lavanda are proprietati antiseptice, antibacteriene, antifungice si antiinflamatorii, poate fi folosit pentru taieturi minore, zgarieturi ale pielii, rani, muscaturi si intepaturi de insecte, leziuni ale pielii, arsuri, basici, eczeme si acnee.
 
Veti gasi, astfel, levantica in orice produs, de la tratamente pentru acnee si riduri, la cele pentru psoriazis sau arsuri solare. Datorita faptului ca distruge bacteriile, pielea dumneavoastra va arata minunat si va fi mai sanatoasa daca folositi produse bio pe baza de ulei de lavanda. Se vor observa mai putine eruptii si infectii rezultate in urma muscaturilor de insecte, a escoriatiilor sau a taieturilor.
 
Uleiul de lavanda este deosebit de apreciat in creme si lotiuni anti-imbatranire, motiv pentru care se recomanda folosirea acestuia in tratamentele si mastile de fata pentru ten uscat. Asadar, daca iti doresti frumusete, sanatate si relaxare, foloseste produse cosmetice bio pe baza de lavanda sau achizitioneaza o sticluta cu ulei natural extras din lavanda.

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din lavanda cu ajutorul ghidului complet "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ingrijirea culturii de lavanda. Sfaturi utile pentru fermieri
Ingrijirea culturii de lavanda. Sfaturi utile pentru fermieri
Lucrarile din interiorul randului se fac manual, cu sapa, de 2-3 ori in cursul anului. Se va...
Structura plantei de lavanda
Structura plantei de lavanda
Profita de reducerile de pana la 80% de sarbatori! Descopera in ce idei de afaceri poti...
Cultura de lavanda. Tot ce trebuie sa stii despre lavanda
Cultura de lavanda. Tot ce trebuie sa stii despre lavanda
Lavanda se cultiva pentru inflorescentele sale bogate in ulei volatil (0,7-1,4% in inflorescente...
Inmultirea culturii de lavanda
Inmultirea culturii de lavanda
Toate afacerile incep de la o mica pasiune. Totusi, depinde de ce modele alegi sa-ti traseze...

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton