Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Utilizarile benefice ale lavandei

utilizarile-benefice-ale-lavandei

Apreciata inca din antichitate pentru calitatile ei vindecatoare, lavanda este una dintre cele mai valoroase plante aromatice. De-a lungul timpului, cercetarile au demonstrat ca gingasa floare de levantica are efecte curative deosebite, ea fiind folosita ca remediu naturist impotriva celor mai frecvente si periculoase afectiuni ale organismului.


Relaxarea

 
Una din principalele utilizari ale uleiului de lavanda este calmarea si relaxarea. Aroma plantei poate incetini activitatea sistemului nervos, de aceea se foloseste pentru tratarea agitatiei, a nervozitatii si a starii de neliniste. Daca este aplicat local, pe tample, uleiul poate ajuta la vindecarea durerilor de cap si a migrenelor, inducand un somn mai bun.
 

Vindecarea insomniei si a anxietatii

 
Ceaiurile din flori de lavanda sunt bune pentru a calma starile nervoase deoarece lavanda are proprietati antidepresive. Din acelasi motiv, uleiul de lavanda este foarte des intrebuintat pentru vindecarea insomniei si a simptomelor de depresie si anxietate. Se inhaleaza prin aromoterapie.
 

Ameliorarea problemelor respiratorii

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Uleiul esential este folosit si ca remediu natural pentru problemele respiratorii cum ar fi astmul, bronsita, tusea si congestia. Poate fi utilizat si pentru tratarea infectiilor sinusurilor, ale urechilor si a gatului. Se pun cateva picaturi pe o batista sau o bucata de fasa sterila si se inhaleaza.
 

Calmarea durerilor musculare

Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, uleiurile esentiale cu levantica pot calma durerea musculara, tensiunea, artrita, durerea cauzata de luxatii si cea de articulatii.
 

Vindecarea bolilor digestive

 
Uleiul de lavanda poate calma sistemul digestiv si poate vindeca boli digestive des intalnite, cum ar fi gazele, greata, indigestia si colicii. Se iau cateva picaturi, conform prospectului.
 

Eliminarea matretii

 
Infuzia de flori uscate de lavanda poate fi folosita pentru clatirea parului si pentru a scapa de matreata. Uleiul esential extras din flori este de asemenea privit ca un remediu natural impotriva caderii parului.
 

Folosit in fabricarea parfumurilor

 
Uleiul obtinut din flori de levantica ajuta la fabricarea parfumurilor, a cosmeticelor, a balsamurilor si a unguentelor, datorita parfumului lui dulce si proaspat. In acelasi timp este un conservant natural.
 

Ingrijirea pielii

 
Levantica este folosita in multe produse de ingrijire corporala. Uleiul de lavanda are proprietati antiseptice, antibacteriene, antifungice si antiinflamatorii, poate fi folosit pentru taieturi minore, zgarieturi ale pielii, rani, muscaturi si intepaturi de insecte, leziuni ale pielii, arsuri, basici, eczeme si acnee.
 
Veti gasi, astfel, levantica in orice produs, de la tratamente pentru acnee si riduri, la cele pentru psoriazis sau arsuri solare. Datorita faptului ca distruge bacteriile, pielea dumneavoastra va arata minunat si va fi mai sanatoasa daca folositi produse bio pe baza de ulei de lavanda. Se vor observa mai putine eruptii si infectii rezultate in urma muscaturilor de insecte, a escoriatiilor sau a taieturilor.
 
Uleiul de lavanda este deosebit de apreciat in creme si lotiuni anti-imbatranire, motiv pentru care se recomanda folosirea acestuia in tratamentele si mastile de fata pentru ten uscat. Asadar, daca iti doresti frumusete, sanatate si relaxare, foloseste produse cosmetice bio pe baza de lavanda sau achizitioneaza o sticluta cu ulei natural extras din lavanda.

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din lavanda cu ajutorul ghidului complet "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016