Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Reteaua nationala

Linia de finantare pentru instalarea tinerilor fermieri a fost amanata, din nou, iar noul ghid consultativ nu si-a facut aparitia, dupa ce Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale l-a sters pe cel vechi.
Aceasta prelungire le ofera fermierilor care nu erau inca pregatiti sansa de a-si pune la punct toate detaliile pentru a depune un proiect.
Consultantii sfatuiesc fermierii sa isi rezolve cat mai repede situatiile de la APIA, pana nu va fi prea tarziu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Trebuie luate in vedere si declaratiile la APIA. Tinerii fermieri trebuie sa preia si exploatatiile la APIA si atunci ar trebui sa faca demersuri pentru preluarea exploatatiilor, daca mai au posibilitatea, pana ce nu vor primi primele transe de plata de la APIA.
Este foarte greu de estimat cand o sa se deschida sesiunea, dar daca se inchide sesiunea de preluare la APIA, multi nu vor mai avea posibilitatea sa depuna proiect anul acesta. Deci preluarea exploatatiilor ar fi primul pas, daca vor sa aiba sanse la finantare", a precizat consultantul Gabriela Fekete intr-o emisiune AgroTV.
Potentialii beneficiari care vor sa acceseze instalarea tinerilor fermieri si alte linii de finantare, pot profita de aceasta perioada de asteptare pentru a-si finaliza cursurile de pregatire in agricultura.
"Ar mai putea profita de aceasta perioada sa se inscrie si sa participe la cursuri de pregatire in agricultura, un alt lucru care probabil va fi punctat in multe linii de finantare. (…) Suntem pe finalul lunii iulie, putin probabil sa se deschida sesiuni in august. Ghidurile trebuie sa ramana in dezbatere publica 30 de zile, deci vom intra in felul acesta in septembrie si probabil ca, in cel mai optimist scenariu, nu vom avea sesiuni inainte de 15 septembrie", a precizat consultantul Marian Dumitrache
Beneficiarii trebuie sa-si verifice actele si sa se asigure ca se incadreaza in dimesiunile eligibile ale exploatatiei, mai exact intre 12.000 SO si 100.000 SO in zonele normale, repesctiv 8.000 SO si 100.000 SO in zona montana.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News