Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instalarea tinerilor fermieri. Ce trebuie sa faca acestia pentru a primi finantarea?

instalarea-tinerilor-fermieri-ce-trebuie-sa-faca-acestia-pentru-a-primi-finantarea

Linia de finantare pentru instalarea tinerilor fermieri a fost amanata, din nou, iar noul ghid consultativ nu si-a facut aparitia, dupa ce Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale l-a sters pe cel vechi.


Aceasta prelungire le ofera fermierilor care nu erau inca pregatiti sansa de a-si pune la punct toate detaliile pentru a depune un proiect.
 
Consultantii sfatuiesc fermierii sa isi rezolve cat mai repede situatiile de la APIA, pana nu va fi prea tarziu.
 
"Trebuie luate in vedere si declaratiile la APIA. Tinerii fermieri trebuie sa preia si exploatatiile la APIA si atunci ar trebui sa faca demersuri pentru preluarea exploatatiilor, daca mai au posibilitatea, pana ce nu vor primi primele transe de plata de la APIA. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Este foarte greu de estimat cand o sa se deschida sesiunea, dar daca se inchide sesiunea de preluare la APIA, multi nu vor mai avea posibilitatea sa depuna proiect anul acesta. Deci preluarea exploatatiilor ar fi primul pas, daca vor sa aiba sanse la finantare", a precizat consultantul Gabriela Fekete intr-o emisiune AgroTV.
 
Potentialii beneficiari care vor sa acceseze instalarea tinerilor fermieri si alte linii de finantare, pot profita de aceasta perioada de asteptare pentru a-si finaliza cursurile de pregatire in agricultura.
 
"Ar mai putea profita de aceasta perioada sa se inscrie si sa participe la cursuri de pregatire in agricultura, un alt lucru care probabil va fi punctat in multe linii de finantare. (…) Suntem pe finalul lunii iulie, putin probabil sa se deschida sesiuni in august. Ghidurile trebuie sa ramana in dezbatere publica 30 de zile, deci vom intra in felul acesta in septembrie si probabil ca, in cel mai optimist scenariu, nu vom avea sesiuni inainte de 15 septembrie", a precizat consultantul Marian Dumitrache
 
Beneficiarii trebuie sa-si verifice actele si sa se asigure ca se incadreaza in dimesiunile eligibile ale exploatatiei, mai exact intre 12.000 SO si 100.000 SO in zonele normale, repesctiv 8.000 SO si 100.000 SO in zona montana.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016