Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: 561,5 milioane de lei pentru subventionarea unor servicii din sectorul cresterii animalelor

madr-5615-milioane-de-lei-pentru-subventionarea-unor-servicii-din-sectorul-cresterii-animalelor

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va aloca peste 561,5 milioane de lei pentru subventionarea unor servicii din sectorul cresterii animalelor in perioada 2023 - 2027, potrivit unui proiect de HG.


Obiectivul acestei scheme este de a acoperi costurile administrative aferente intocmirii si mentinerea registrului genealogic. De asemenea, se adauga si costurile aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelui.
 
"Ajutoarele de stat sunt furnizate sub forma de servicii subventionate microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, respectiv, intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care detin atestat de producator, dupa caz, precum si persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei de produse agricole", precizeaza MADR.
 
In ceea ce priveste intensitatea ajutorului de stat, pentru efectuarea serviciilor mentionate este de pana la 100% din costurile administrative aferente intocmirii si mentinerii registrelor genealogice si de pana la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terti sau in numele unor terti pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelui.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru intocmirea si mentinerea registrelor, valoarea ajutorului de stat, acordat pe cap de animale/an este de maximum 60 de lei pentru rasele de animale din speciile taurine, bubaline si ecvine, 35 lei pentru rasele de animale din speciile ovine, caprine si de 100 lei pentru porcine.
 
Valoarea ajutorului de stat acordat pe cap de animal/an pentru testele efectuate de terti sau in numele unor terti pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelui este de maximum:
 
- 140 de lei in cazul testarii performantelor productiei de lapte
- 60 de lei in cazul testarii performantelor productiei de carne pentru rasele de animale din speciile taurine si bubaline
- 35 de lei in cazul testarii performantelor productiei de lapte
- 35 de lei in cazul testarii performantelor productiei de carne
- 30 de lei in cazul testarii performantelor productiei de lana pentru rasele cu lana fina
- 36 de lei in cazul testarii performantelor productiei de pielicele pentru rasele de animale din speciile ovine si caprine
 
"Valoarea totala maxima a schemei de ajutor de stat pentru perioada 2023-2027 este de 561.571.180 lei, din care 173.901.190 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine, respectiv 387.669.990 lei pentru speciile ovine si caprine. 
 
Suma alocata ajutorului de stat pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023 este de maximum 39.000.000 lei credite de angajament, din care 16.926.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine si 22.074.000 lei pentru speciile ovine si caprine, respectiv 24.000.000 lei credite bugetare, din care 10.416.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine si 13.584.000 lei pentru speciile ovine si caprine. 
 
Aceste sume se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2023", se arata in document.
 
Cererile initiale anuale de solicitare a ajutorului de stat completate de catre solicitanti se depun in perioada 1-15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicita ajutorul de stat la centrele judetene ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti pe raza carora/caruia se afla sediul social al solicitantului.
 
Pentru anul curent, exceptie fac cererile initiale de solicitare a ajutoarelor de stat, completate de catre solicitanti si avizele de catre ANZ, aferente serviciilor realizate in perioada iulie-decmbrie 2023 si se depun pana la data de 10 august 2023, potrivit reprezentantilor MADR.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016