MADR introduce o eco-schema in PNS
MADR a introdus in noul Plan National Strategic o eco-schema destinata cresterii nivelului de bunastare pentru vacile de lapte. In cazul in care indeplinesc anumite conditii, crescatorii vor primi o plata suplimentara.
In ceea ce priveste sprijinul, acesta este destinat acoperirii costurilor suplimentare suportate si pierderilor de venituri ca urmare a utilizarii de solutii alternative. Acestea vor conduce la reducerea utilizarii antibioticelor, prevenirea afectiunilor podale si mamare si imbunatatirea nivelului de bunastare a vacilor de lapte.
Beneficiari
Conform MADR, angajamentele pentru beneficiari sunt:
Standarde actuale conform Directivei nr. 58/1998 privind protectia animalelor de ferma:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Animalele sunt ingrijite de un personal suficient de numeros care detine aptitudinile, cunostintele si capacitatile profesionale adecvate.
- Toate animalele detinute in sisteme de crestere, a caror bunastare depinde de o ingrijire frecventa acordata de oameni sunt inspectate cel putin o data pe zi. Animalele crescute sau detinute in alte sisteme sunt inspectate la intervale suficiente pentru a evita orice suferinte.
- Animalele care nu sunt tinute in adaposturi sunt, dupa caz si in masura posibilitatilor, protejate impotriva riscurilor pentru sanatatea lor.
Cerinte specifice care depasesc standardele superioare:
- Verificarea periodica a starii tehnice a echipamentelor de muls in vederea evitarii mulsului traumatic, verificare de cel putin 3 ori/an;
- Schimbarea mansoanelor aparatelor de muls la un interval de maxim 4 luni;
- Folosirea produselor de intretinerea ugerului premergator mulsului si post muls;
- Efectuarea anuala a unei actiuni suplimentare de trimaj pentru fiecare animal adult;
- Mentinerea zonei de odihna din adapost in conditii de confort sporit, prin cresterea cantitatii minime de asternut cu 100%, de la 2kg/cap/zi la 4 kg/cap/zi.
Cuantum total anual
In ceea ce priveste cuantumul anual, acesta este estimat la 50,26 euro/UVM euro/UVM/an pentru evitarea mulsului traumatic si bunastarea ugerului; la 29,09 euro/UVM euro/UVM/an pentru sanatatea ongloanelor si la 20,83 euro/UVM pentru imbunatatirea zonei de odihna. In acest sens, 100,18 euro sunt destinati beneficiarilor pe an.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri profitabile la tara
Am mai spus-o de multe ori faptul ca mediul rural este o oportunitate excelenta pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. De data asta, iti recomandam cateva idei prfitabile la tara destinate intreprinderilor mici.... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>