Preturi ridicate. Suma maxima ceruta pentru terenurile agricole este de 50.000 de euro/ha
Terenurile agricole inregistreaza o crestere a preturilor. Suma maxima ceruta pentru un hectar de pamant din estul tarii, o zona lovita de seceta anul acesta, a fost de 50.000 de euro la hectar.
Terenurile agricole din apropierea zonelor urbane raman cele mai scumpe, dar si cele mai cautate. Cele din zonele rurale prezinta preturi mai scazute. Totusi, preturile se afiseaza mult mai ridicate comparativ cu anii precedenti, inclusiv terenurile din zonele rurale neamenajate.
In judetul Iasi, cei care au vandut terenuri agricole in ultima luna au obtinut intre 2.500 si 6.000 de euro pe hectar. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in zona s-au vandut terenuri agricole si la preturi de sub 1.000 de euro pe hectar. In acest an, suma maxima ceruta pentru un hectar de teren in judetul Iasi a fost de 50.000 de euro.
Cele mai ridicate preturi se mentin la terenurile arabile din apropierea zonelor urbane. Terenurile din comunele aflate la cel mult 30 km de Iasi afiseaza preturi ridicate, in timp ce terenurile din comunele indepartate, unde nu exista drumuri modernizate, acces facil la terenul agricol sau sursa de apa inregistreaza cele mai mici preturi, potrivit bzi.ro.
Preturi ridicate
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
In acest sens, un iesean din comuna Belcesti a reusit sa vanda un hectar de teren agricol cu 5.000 de euro, in timp ce altul din comuna Scanteia a obtinut pe un hectar de teren agricol 6.000 de euro.
In aceeasi nota, un teren agricol din localitatea Rediu de un hectar si jumatate a fost vandut cu 8.500 de euro. Un hectar din comuna Aroneanu, judetul Iasi, a fost vandut cu aproximativ 3.000 de euro. Multe terenuri agricole din comunele Scanteia, Ruginoasa, Bivolari, Tomesti, Golaesti, Sinesti, Miroslava, Coarnele Caprei si Tibanesti (judetul Iasi) au fost scoate la vanzare in acest an.
1,2 hectare de teren agricol din comuna Tibanesti a fost scos la vanzare cu 2.500 de euro/hectarul. De asemenea, in comuna Ruginoasa, un hectar s-a vandut, in medie, cu 4.000 de euro.
In ceea ce priveste preturile din judetul Iasi, acestea variaza de la 2.500 la 6.000 de euro pe hectar. In acest an au fost publicate pe site-ul Directiei pentru Agricultura Judeteana 746 de oferte de vanzare si au fost tranzactionate 590 de hectare, conform institutiei.
Anul precedent au fost 1.242 de oferte de vanzare si s-au tranzactionat 848 de hectare. De asemenea, pretul minim solicitat in 2021 pentru un hectar de teren agricol a fost de 3.000 de lei si cel maxim de 1.482.000 de lei.
In anul curent, pretul minim de vanzare solicitat pentru un hectar de teren agricol din judetul Iasi s-a inregistrat la 1.440 de euro, iar cel maxim la 50.000 de euro. Astfel, rezultatele arata o crestere semnificativa la terenurile agricole.
In ceea ce ii priveste pe ieseni, acestia pot vinde terenuri agricole doar cu anunt publicat pe site-ul Directiei Agricole Iasi si pe cel al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, unde sunt publicate si comunicarile de acceptare de oferta.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>