Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturi ridicate. Suma maxima ceruta pentru terenurile agricole este de 50.000 de euro/ha

preturi-ridicate-suma-maxima-ceruta-pentru-terenurile-agricole-este-de-50000-de-euroha

Terenurile agricole inregistreaza o crestere a preturilor. Suma maxima ceruta pentru un hectar de pamant din estul tarii, o zona lovita de seceta anul acesta, a fost de 50.000 de euro la hectar.


Terenurile agricole din apropierea zonelor urbane raman cele mai scumpe, dar si cele mai cautate. Cele din zonele rurale prezinta preturi mai scazute. Totusi, preturile se afiseaza mult mai ridicate comparativ cu anii precedenti, inclusiv terenurile din zonele rurale neamenajate.
 
In judetul Iasi, cei care au vandut terenuri agricole in ultima luna au obtinut intre 2.500 si 6.000 de euro pe hectar. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in zona s-au vandut terenuri agricole si la preturi de sub 1.000 de euro pe hectar. In acest an, suma maxima ceruta pentru un hectar de teren in judetul Iasi a fost de 50.000 de euro.
 
Cele mai ridicate preturi se mentin la terenurile arabile din apropierea zonelor urbane. Terenurile din comunele aflate la cel mult 30 km de Iasi afiseaza preturi ridicate, in timp ce terenurile din comunele indepartate, unde nu exista drumuri modernizate, acces facil la terenul agricol sau sursa de apa inregistreaza cele mai mici preturi, potrivit bzi.ro.
 

Preturi ridicate

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
In acest sens, un iesean din comuna Belcesti a reusit sa vanda un hectar de teren agricol cu 5.000 de euro, in timp ce altul din comuna Scanteia a obtinut pe un hectar de teren agricol 6.000 de euro.
 
In aceeasi nota, un teren agricol din localitatea Rediu de un hectar si jumatate a fost vandut cu 8.500 de euro. Un hectar din comuna Aroneanu, judetul Iasi, a fost vandut cu aproximativ 3.000 de euro. Multe terenuri agricole din comunele Scanteia, Ruginoasa, Bivolari, Tomesti, Golaesti, Sinesti, Miroslava, Coarnele Caprei si Tibanesti (judetul Iasi) au fost scoate la vanzare in acest an.
 
1,2 hectare de teren agricol din comuna Tibanesti a fost scos la vanzare cu 2.500 de euro/hectarul. De asemenea, in comuna Ruginoasa, un hectar s-a vandut, in medie, cu 4.000 de euro.
 
In ceea ce priveste preturile din judetul Iasi, acestea variaza de la 2.500 la 6.000 de euro pe hectar. In acest an au fost publicate pe site-ul Directiei pentru Agricultura Judeteana 746 de oferte de vanzare si au fost tranzactionate 590 de hectare, conform institutiei.
 
Anul precedent au fost 1.242 de oferte de vanzare si s-au tranzactionat 848 de hectare. De asemenea, pretul minim solicitat in 2021 pentru un hectar de teren agricol a fost de 3.000 de lei si cel maxim de 1.482.000 de lei.
 
In anul curent, pretul minim de vanzare solicitat pentru un hectar de teren agricol din judetul Iasi s-a inregistrat la 1.440 de euro, iar cel maxim la 50.000 de euro. Astfel, rezultatele arata o crestere semnificativa la terenurile agricole.
 
In ceea ce ii priveste pe ieseni, acestia pot vinde terenuri agricole doar cu anunt publicat pe site-ul Directiei Agricole Iasi si pe cel al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, unde sunt publicate si comunicarile de acceptare de oferta.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016