Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schema de minimis pentru procesatorii din agricultura

schema-de-minimis-pentru-procesatorii-din-agricultura

Schema de minimis are in vedere operatorii din industria de procesare a cerealelor si fabricarea uleiurilor. Ajutorul are un buget de 500.000 euro per beneficiar, in conditiile in care proiectul de ordonanta de urgenta initiat si pus in consultare publica de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi adoptat de Guvern intr-una din sedintle viitoare.


Schema de minimis vizeaza acordarea unui grant financiar operatorilor din industria de procesare a cerealelor si fabricarea uleiurilor pentru a obtine faina de grau, malai si ulei de floarea soarelui.
 
"Venim in sprijinul productiei romanesti prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 euro per intreprindere, pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor si fabricarea uleiurilor. 
 
Suma totala pe care o alocam este de 200 milioane euro, sub forma de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioara a acestora si asigurarea stocurilor necesare prelucrarii", a declarat ministrul Petre Daea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acest sprijin consta in compensarea partiala a cresterii costurilor suportate de operatorii economici din sectorul respectiv. Asadar, proiectul va ajuta la constituirea stocurilor de materie prima, seminte de grau, porumb, floarea soarelui, dar si la costurile de transport, depozitare si procesare.
 
Proiectul de act normativ se inscrie in Cadrul european temporar de criza pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei. De asemenea, schema de minimis va fi notificata spre aprobare Comisiei Europene.
 
In ceea ce priveste grantul financiar, acesta se va acorda pentru asigurarea unor cantitati minime de faina de grau, malai si ulei de floarea soarelui. Platile se vor efectua pana la data de 31 decembrie 2022.
 
Potentialii beneficiari trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii, printre care si constituirea unor stocuri necesare procesarii, respectiv:
 
- stocuri de grau in perioada 15.08 - 01.11.2022
 
- stocuri de porumb in perioada 01.09.2022 - 01.11.2022
 
- stocuri de floarea soarelui in perioada 15.08 - 01.11.2022
 
De asemenea, nivelul minim al stocurilor constituite va fi de 14.280 tone la grau/porumb sau 9.615 tone floarea soarelui.
 
In cazul in care stocurile constituite sunt mai mici, nivelul grantului financiar care se acorda unui beneficiar se va diminua procentual, in mod corespunzator.
 
Resursele financiare totale se ridica la 985,74 milioane de lei, echivalentul a 200 milioane de euro. Alocarea totala prevede: 124 milioane euro pentru cei care produc faina de grau, 10 milioane de euro pentru producatorii de malai si 66 milioane de euro pentru producatorii de ulei de floarea soarelui.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016