Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Reteaua nationala

Schema de minimis are in vedere operatorii din industria de procesare a cerealelor si fabricarea uleiurilor. Ajutorul are un buget de 500.000 euro per beneficiar, in conditiile in care proiectul de ordonanta de urgenta initiat si pus in consultare publica de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi adoptat de Guvern intr-una din sedintle viitoare.
Schema de minimis vizeaza acordarea unui grant financiar operatorilor din industria de procesare a cerealelor si fabricarea uleiurilor pentru a obtine faina de grau, malai si ulei de floarea soarelui.
"Venim in sprijinul productiei romanesti prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 euro per intreprindere, pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor si fabricarea uleiurilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Suma totala pe care o alocam este de 200 milioane euro, sub forma de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioara a acestora si asigurarea stocurilor necesare prelucrarii", a declarat ministrul Petre Daea.
Acest sprijin consta in compensarea partiala a cresterii costurilor suportate de operatorii economici din sectorul respectiv. Asadar, proiectul va ajuta la constituirea stocurilor de materie prima, seminte de grau, porumb, floarea soarelui, dar si la costurile de transport, depozitare si procesare.
Proiectul de act normativ se inscrie in Cadrul european temporar de criza pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei. De asemenea, schema de minimis va fi notificata spre aprobare Comisiei Europene.
In ceea ce priveste grantul financiar, acesta se va acorda pentru asigurarea unor cantitati minime de faina de grau, malai si ulei de floarea soarelui. Platile se vor efectua pana la data de 31 decembrie 2022.
Potentialii beneficiari trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii, printre care si constituirea unor stocuri necesare procesarii, respectiv:
- stocuri de grau in perioada 15.08 - 01.11.2022
- stocuri de porumb in perioada 01.09.2022 - 01.11.2022
- stocuri de floarea soarelui in perioada 15.08 - 01.11.2022
De asemenea, nivelul minim al stocurilor constituite va fi de 14.280 tone la grau/porumb sau 9.615 tone floarea soarelui.
In cazul in care stocurile constituite sunt mai mici, nivelul grantului financiar care se acorda unui beneficiar se va diminua procentual, in mod corespunzator.
Resursele financiare totale se ridica la 985,74 milioane de lei, echivalentul a 200 milioane de euro. Alocarea totala prevede: 124 milioane euro pentru cei care produc faina de grau, 10 milioane de euro pentru producatorii de malai si 66 milioane de euro pentru producatorii de ulei de floarea soarelui.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News