Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Supravegherea sanitara veterinara curenta

supravegherea-sanitara-veterinara-curenta

In fermele de intretinere intensiva a pasarilor hibride pentru oua de consum si carne vor fi respectate cu strictete masurile generale.


Intretinerea si verificarea zilnica a chiuvetelor sau bazinelor cu lavoar din filtru, camera tampon din fiecare hala si fiecare grup social sa aiba apa curenta, antiseptice, sapun si prosop, asa incat fiecare ingrijitor sa se poata spala pe maini inainte de fiecare recoltare a oului de incubat si ori de cate ori este nevoie.
 
Spalarea si dezinfectia bazinelor de apa din hale saptamanal; controlul apei prin examen de laborator trimestrial privind salubritatea ei pentru adapare.
 
Dezinfectia zilnica a incaperilor din filtru, a materialelor de protectie si a grupului social.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Recoltarea oualor de incubat de 4-5 ori pe zi (dupa maximum doua ore de la ouat), in cofraje de plastic. Cofrajele nu se vor folosi decat spalate si dezinfectate.
 
La recoltare se vor tria pe cofraje separate ouale murdare, fisurate si deformate, iar cele corespunzatoare se vor dezinfecta imediat, inainte de livrare la statia de incubatie.
 
Asigurarea unor magazii de oua in fiecare ferma, unde sa se preia productia individualizata pe fiecare hala in parte. In aceste magazii, cofrajele si carucioarele folosite se vor spala cu solutiile premise de legea in vigoare si se vor dezinfecta dupa fiecare utilizare.
 
Asternutul din cuibare si din hale (sub adapatorile care au avut scurgeri de apa) se vor improspata zilnic si de cate ori este nevoie, pentru a fi in permanenta uscat, sa nu murdareasca ouale de incubat, sa nu se intretina mediu prielnic pentru evolutia coccidiozei si a altor parazitoze.
 
Trierea oualor de incubat in momentul recoltarii se va face in patru categorii de cofraje separate, si anume:
 
1 – oua curate, recoltate din cuibare;
 
2 – oua murdare, recoltate din cuibare, ce se pot curata mecanic prin stergere pe uscat;
 
3 – oua recoltate de pe asternut;
 
4 – oua necorespunzatoare pentru incubatie: diforme, duble, ciocnite etc., care se vor livra direct din ferma pentru consum sau furajarea altor specii, fara a mai fi introduse in statia de incubatie.
 
Mijloacele de transport asigurate special pentru transportul zilnic al productiei la statia de incubatie vor fi curatate si dezinfectate la finele fiecarei zile de lucru. Pentru desfasurarea unei bune activitati de productie si incubatie sunt necesare si unele masuri de terapie periodica ale efectivelor de parinti si bunici, precum si controlul sanatatii acestora, astfel:
 
- tratamente lunare obligatorii, cu o gama variata de produse medicamentoase care se vor administra in doze preventive prin furajul combinat sau apa de baut, facand rotirea acestor produse de la un tratament la altul, pe baza antibiogramelor pentru prevenirea rezistentei germenilor la unele produse si utilizarea lor fara eficienta
 
- trimiterea de probe, saptamanal (cadavre si pasari vii bolnave), din fiecare hala pentru examen de laborator, in vederea depistarii precoce a infectiilor bacteriene si virale transmisibile de la parinti la progeni, solicitandu-se antibiograme si masurile necesare pentru interventie, inainte de generalizarea unei boli intr-o ferma sau difuzarea ei in afara
 
- recoltarea de minimum 20 probe de sange din fiecare lot si hala pentru laboratorul uzinal sau judetean, pentru testarea raspunsului imun. Titrul optim de anticorpi la pasarile adulte trebuie sa se inscrie intre 3.600 si 6.400 U.LH., pentru a le proteja impotriva mortii, a scaderilor de ouat, cat si pentru a transmite o zestre maternala de anticorpi protectori pentru primele zile de viata ale puilor
 
- testarea obligatorie a efectivelor de productie si selectia, incepand de la varsta de 16-20 saptamani, conform planului tehnic minimal, pentru depistarea unor eventuali purtatori de salmonele, situatie in care efectivul respectiv va fi eliminat de la activitatea de reproductie si incubatie, conform normelor sanitare veterinare
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton