Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pâinea "neagră" merge bine pe criză: consumul oficial de pâine a scăzut in 2009 cu două kg


Evaziunea fiscală de pe piaţa pâinii a crescut în anul 2009 cu circa 10%, ceea ce a dus la o scădere a consumului fiscalizat cu două kilograme, până la 23 kilograme/cap de locuitor, a declarat pentru NewsIn preşedintele Rompan, Aurel Popescu.
Potrivit acestuia, consumul de pâine oficial înregistrat în anul 2008 a fost de circa 25 kilograme/cap de locuitor.

Consumul real de pâine se ridică însă la circa 105 kilograme pe cap de locuitor pe an.

"În 2009, consumul fiscalizat de pâine a fost mai mic cu 7-8%, comparativ cu anul precedent. Considerăm că se înregistrează o scădere din cauza evaziunii fiscale, care este tot mai mare în fiecare an. Se poate, într-o mică măsură, ca scăderea consumului să se datoreze şi crizei economice. Cert este că 5-6 procente sunt din cauza evaziunii fiscale", a explicat Popescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit lui Popescu, cu cifrele exprimate de producţia comercializată fiscal, consumul de pâine din România este de peste trei ori mai mic decât media europeană.

"Fiscalizat, 23 kilograme pe cap de locuitor pe an, adică până în 500.000 de tone în total pe an, ceea ce este absurd să credem. Sunt convins că pe vremuri de criză se mănâncă pâine mai multă, dar poate să fie şi o schimbare de consum, dar 1-2 procente, restul e evaziune fiscală", a subliniat Popescu.

Astfel, potrivit preşedintelui Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (Rompan), piaţa reală a pâinii din România se ridică la valoarea de un miliard de euro, în timp ce piaţa fiscalizată este de doar 250 milioane euro. "Evaziunea fiscală de pe piaţa pâinii este în continuă creştere, în 2009 înregistrându-se un avans al acesteia de circa 10 procente, comparativ cu anul 2008", a mai spus Aurel Popescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016