Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

15% dintre suprafeţele din albia Dunării care au fost secate pentru agricultură vor fi inundate


Directorul Autorităţii Naţionale pentru Inundaţii şi Managementul Apelor (ANIMA), Dan Cârlan, a anunţat joi, la Galaţi, că, dintre suprafeţele de la Dunăre aflate pe teritoriul ţării noastre, 15% vor fi inundate definitiv, iar 40-42% vor deveni poldere, transmite corespondentul NewsIn.
"Se lucrează intens la studii ce ne vor spune care sunt măsurile ce trebuie luate pe Dunăre, de la intrarea în ţară până la vărsarea în Marea Neagră, şi pe afluenţii principali. Vor fi măsuri integrate, luate din timp, printr-o abordare ştiinţifică. (.) Soluţia va fi una echilibrată. Vor fi analizate toate suprafeţele care i-au fost luate Dunării şi care au făcut ca fluviul să nu mai aibă loc. Studiem toate aceste incinte. Se va veni cu scenarii multiple, astfel încât autorităţile locale să ne spună care sunt zonele pe care le vom reda definitiv Dunării şi care vor fi poldere, adică păşuni care, în situaţii de criză, să fie inundate controlat", a afirmat directorul ANIMA, Dan Cârlan.

Conform aceleiaşi surse, soluţia ştiinţifică va ajunge pe masa autorităţilor locale până cel mai târziu în mai 2011 şi va fi supusă dezbaterii publice, înainte de luarea unei decizii politice. Se estimează, însă, că 15% dintre suprafeţele de la Dunăre vor fi renaturate. "Studiul ne arată, în principiu, că 15% dintre incinte vor fi redate definitiv Dunării, fără a genera efecte economice negative. 40-42% vor putea fi folosite ca poldere. De restul nu va fi cazul să ne atingem", a spus directorul Autorităţii Naţionale pentru Inundaţii şi pentru Managementul Apelor, fără a preciza regiunile în care se va recurge la renaturare. "Ce suprafeţe vor fi inundate definitiv şi ce suprafeţe vor deveni poldere se va şti abia după finalizarea studiului", a declarat Dan Cârlan.

În paralel, oraşele riverane lucrează la planuri de acţiune rapidă în caz de inundaţii (care includ construirea de diguri permanente sau utilizarea digurilor mobile), iar autorităţile centrale lucrează la hărţi de hazard şi de risc la inundaţii, care vor fi gata în 2012.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit lui Dan Cârlan, Executivul a cheltuit în 2010 sume-record în scopul apărării comunităţilor de inundaţii, iar în 2011 nu va reduce alocaţiile pentru acest capitol. "Vor fi 600 de milioane de euro doar pentru noi lucrări de apărare de inundaţii", a spus Dan Cârlan.

Directorul ANIMA, Dan Cârlan, şi secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, au condus joi, la Galaţi, o şedinţă pe tema apărării de inundaţii, la care au participat preşedinţii Consiliilor Judeţene Galaţi, Brăila şi Tulcea, prefecţii din aceste judeţe, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ şi directorii autorităţilor din sectorul de gospodărire a apelor şi portuar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016