Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

16 produse tradiţionale româneşti vor recunoaştere europeană, printre care cârnaţii de Pleşcoi


Ministerul Agriculturii si Oficiul National al Produselor Ecologice si Traditionale Romanesti lucreaza in prezent la intocmirea documentatiei necesare pentru 16 produse alimentare pentru care vor sa obtina recunoasterea europeana de produse traditionale, a declarat ministrul de resort Mihail Dumitru.
"Avem circa 2.650 de produse romanesti traditionale recunoscute la nivel national, iar in prezent lucram la 16 dosare ce urmeaza sa fie depuse pentru obtinerea recunosterii europene", a precizat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru.

Astfel, directorul executiv al Oficiului National al Produselor Ecologice si Traditionale Romanesti (ONPTER), Lucia Romanescu, a explicat ca printre produsele ce doresc sa obtina denumirea de origine geografica si indicatia de origine geografica sunt carnatii de Plescoi si pastravul afumat din zona Brasovului.

"In Romania avem impedimentul ca producatorii nu vor sa se asocieze pentru a putea depune dosarele, in conditiile in care regulamentul european cere acest lucru. In prezent, lucram la 16 dosare pentru produse alimentare, printre cele mai avansate fiind cele de la carnatii de Plescoi si cel pentru pastravul din zona Brasovului", a spus Romanescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aceasta a adaugat ca procesul pentru primirea certificarii europene dureaza circa doi ani, insa consturile sunt nesemnificative, motiv pentru care producatorii romani ar trebui sa se indrepte catre obtinerea acestei recunoasteri.

"Daca obtin certificarea doar ei vor avea voie sa foloseasca acea denumire a produselor. Acest lucru ii va ajuta mult din punct de vedere comercial, in special la partea de exporturi", a adaugat directorul ONPTER.

In prezent, un singur produs, magiunul natural de prune Topoloveni, a fost inregistrat incepand cu luna februarie 2009 pentru obtinerea indicatiei geografice protejate, indicatie prin care Comisia Europeana garanteaza autenticitatea si calitatea retetei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton