Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi profitabile pentru afacerea ta cu vita de vie - de infiintare si intretinere pana la vinificatie si promovarea vinului

Ai pornit o afacere cu viata de vie din pura pasiune. Esti mandru de roadele muncii tale si de gustul vinului pe care il produci, insa ceea ce nu ai reusit pana acum sa culegi este un profit considerabil.


Este adevarat ca, in general, dureaza cel putin 6 ani pana cand poti vorbi despre profit in acest domeniu. Insa chiar si cu o suprafata cultivata mai mica de 100 de hectare, exista cateva  directii pe care le poti urma pentru a capata prestigiu si sanse mai mari de castig.


Aplica o tehnologie corecta pentru intretinerea vitei de vie


Probabil ca nu este cel mai original sfat pe care l-ai auzit pana acum, insa esti complet sigur ca ai urmat toti pasii corecti, respectiv tot lantul tehnologic, pentru a obtine o recolta sanatoasa si bogata? De la alegerea soiului de struguri - in functie de sol si clima - pana la altoire, de la pregatirea terenului, a butasilor pentru plantare, de la formele de conducere pana la tratamentele specifice, de la momentul optim pentru recoltare pana la tehnicile de vinificatie, toate acestea sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi  in detaliu si sa le acorzi cea mai mare atentie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Bolile precum mana, fainarea sau  putregaiul cenusiu pot aparea oricand, moment in care un ghid practic care sa iti spuna exact ce produse  trebuie sa folosesti pentru tratamentul vitei de vie iti va fi mai mult decat util. Documenteaza-te permanent, pentru a descoperi noi metode de a avea o cultura sanatoasa È™i de a  o obtine o recolta mai bogata.


Alege materiale si utilaje  de buna calitate in constructia cramei


Procesul de vinificatie este foarte important, asadar   ai grija la toate resursele de care ai nevoie: pornind de la utilajele de procesare a strugurilor, utilajele de procesare a mustului,  echipamente pentru operatii cu vinul etc.


Nu uita si de valoarea pe care o da un bun oenolog intregii munci pe care o realizezi in vie, acesta fiind indispensabil in obtinerea unor vinuri de buna calitate


Fa-ti brandul cunoscut


Degeaba ai un vin bun daca nu stiu si potentialii clienti de el. Incepand de la contractele de distributie si pana la crearea unei strategii de brand, toate acestea iti vor solicita atentia la fel de mult. . Din motive logistice, este normal sa incepi distributia in zonele apropiate de cramă. . Dar intre timp, asigura-te ca licoarea ta ajunge in paharele a cat mai multi degustatori si in atentia somelierilor din cat mai multe restaurante. Fa cadou o sticla din vinul tau, de fiecare data cand ai ocazia.


Nu-ti fie teama sa participi si la competitii nationale la care inscrierea este gratuita, precum Concursul „Povesti cu vinuri romanesti”, adresat viticultorilor mici si mijlocii, cu suprafete de pana la 100 de hectare. Premiile sunt extrem de atractive, iar in plus  evaluarea vinurilor se face de catre oenologi si degustatori autorizati, membri ai ADAR. Astfel, poti sa cunosti diversi alti producatori si sa afli o parte din trucurile si secretele lor.


Nu incerca sa scoti bani doar din vin


Pana cand brandul tau va capata notorietate, de ce nu incerci sa folosesti crama si pentru altceva in afara de productia de vin? Turismul viticol este o practica deja apreciata la noi in tara si eligibila pentru accesarea de fonduri europene.


Daca lasi publicul sa-ti cunoasca indeaproape afacerea, vor creste sansele de a-ti face si vinul cunoscut, dar si de a fideliza consumatorii. Organizeaza cat mai multe degustari. Toate acestea pot contribui semnificativ la cresterea notorietatii, implicit a profitului cramei tale. In timp, iti vei putea diversifica veniturile cu un restaurant sau, de ce nu, o pensiune dedicata turismului viticol.


Pasiunea ta pentru viticultura se poate transforma in timp intr-o afacere profitabila. Trebuie sa te inarmezi insa cu multa rabdare si sa stii ce exact in ce trebuie sa iti investesti timpul si banii.


Sursa foto: Shutterstock


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016