Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 pasi ca sa va protejati vita de vie de gerul iernii

Vita de vie este extrem de sensibila la frig, astfel ca iarna e important sa respectati cativa pasi pentru a va putea proteja investitia si ca sa sperati la o recolta buna si anul viitor. Nu uitati ca gerul nu este o problema de ignorat, iar pregatirea vitei pentru iernare, dupa ce ati recoltat strugurii din acest an, este vitala.




 


Fiecare gospodar responsabil trebuie sa urmareasca indeaproape un ghid pentru intretinerea vitei de viei pe toata perioada anului.


7 pasi ca sa va protejati vita de vie de gerul iernii:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

1. Importanta rezistentei genetice


Acest aspect al rezistentei genetice in fata gerului este extrem de important atunci cand vorbim despre protectia vitei. In primul rand, puteti gasi butasi vita de vie mai rezistenti la ger, dar care tot vor avea nevoie de atentia dumneavoastra din cand in cand. Printre soiurile rezistente putem numara Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Burgund sau Feteasca Regala.

2. Caderea frunzelor


Defolierea va provoca o rezistenta scazuta la ger pe timpul iernii, motiv pentru care trebuie sa fiti foarte atenti la acest aspect. Dupa caderea frunzelor, butucii trebuie ingropati. In primii ani, acest proces se face prin musuroire, iar in anul trei prin ingropare sub un strat de pamant de aproximativ 10 centimetri a manunchiului de coarde.


3. Fertilizarea


Pentru o maturare buna a lastarilor, folositi fertilizarea cu ingrasaminte potasice si fosfatice. Acesta vor contribui la productia mai mare a cantitatii de amidon, ceea ce va inseamna o maturare mai buna a lastarilor.


4. Care este temperatura de inghet


Mugurii vitei de vie ingheta, in general, in perioada lor de repaus, la temperaturi cuprinse intre apoximativ -16 grade Celsius si -24 grade Celsius. Mugurii de rod si lemnul anual pot fi afectate la temperaturi de -20 grade Celsius, in medie, iar lemnul multianual la -25 grade Celsius. Incalzirea puternica pe timpul verii si racirea brusca in lunile de toamna grabesc interventiile pentru protectia plantatiei.


5. Cum poti evita eficient efectele temperaturilor scazute


Amplaseaza la inaltimea de 1-2 metri fata de nivelul solului elementele de rod ale butucilor. In acest fel, poti evita destul de eficient efectele temperaturilor scazute din timpul iernii. Astfel de efecte pot fi influentate de durata temperaturilor scazute, in perioadele in care iarna se prelungeste neasteptat de mult, scaderea brusca a temperaturilor intr-o perioada scurta de timp, dar si locul unde au fost amplasate plantatiile. In acest caz, evitati sa asezati plantatiile de vita de vie la baza unei pante. Aici riscul de inghet creste considerabil si va puteti pierde recolta.


6. Orientarea culturilor


Pentru o rezistenta sporita in fata gerului de pe timpul iernii, modul in care cultura este orientata poate juca un rol extrem de important. Orientarea trebuie facuta spre sud-est, sud-vest sau sud.


7. Regenerarea rapida


Dupa ce cultura a trecut peste o perioada de inghet, pentru o regenerare rapida a zonelor afectate, partile care au fost inghetate trebuie taiate cat mai repede.

Culturile de vita de vie pot fi extrem de sensibile, dar asta nu inseamna ca gerul de peste iarna va fi imposibil de depasit. Cu putina atentie, veti reusi sa aveti parte de o recolta spectaculoasa an de an.
 
Sursa foto: Shutterstock / Copyright  romul014
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016