Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
7 pasi ca sa va protejati vita de vie de gerul iernii
Vita de vie este extrem de sensibila la frig, astfel ca iarna e important sa respectati cativa pasi pentru a va putea proteja investitia si ca sa sperati la o recolta buna si anul viitor. Nu uitati ca gerul nu este o problema de ignorat, iar pregatirea vitei pentru iernare, dupa ce ati recoltat strugurii din acest an, este vitala.
Fiecare gospodar responsabil trebuie sa urmareasca indeaproape un ghid pentru intretinerea vitei de viei pe toata perioada anului.
7 pasi ca sa va protejati vita de vie de gerul iernii:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
1. Importanta rezistentei genetice
Acest aspect al rezistentei genetice in fata gerului este extrem de important atunci cand vorbim despre protectia vitei. In primul rand, puteti gasi butasi vita de vie mai rezistenti la ger, dar care tot vor avea nevoie de atentia dumneavoastra din cand in cand. Printre soiurile rezistente putem numara Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Burgund sau Feteasca Regala.
2. Caderea frunzelor
Defolierea va provoca o rezistenta scazuta la ger pe timpul iernii, motiv pentru care trebuie sa fiti foarte atenti la acest aspect. Dupa caderea frunzelor, butucii trebuie ingropati. In primii ani, acest proces se face prin musuroire, iar in anul trei prin ingropare sub un strat de pamant de aproximativ 10 centimetri a manunchiului de coarde.
3. Fertilizarea
Pentru o maturare buna a lastarilor, folositi fertilizarea cu ingrasaminte potasice si fosfatice. Acesta vor contribui la productia mai mare a cantitatii de amidon, ceea ce va inseamna o maturare mai buna a lastarilor.
4. Care este temperatura de inghet
Mugurii vitei de vie ingheta, in general, in perioada lor de repaus, la temperaturi cuprinse intre apoximativ -16 grade Celsius si -24 grade Celsius. Mugurii de rod si lemnul anual pot fi afectate la temperaturi de -20 grade Celsius, in medie, iar lemnul multianual la -25 grade Celsius. Incalzirea puternica pe timpul verii si racirea brusca in lunile de toamna grabesc interventiile pentru protectia plantatiei.
5. Cum poti evita eficient efectele temperaturilor scazute
Amplaseaza la inaltimea de 1-2 metri fata de nivelul solului elementele de rod ale butucilor. In acest fel, poti evita destul de eficient efectele temperaturilor scazute din timpul iernii. Astfel de efecte pot fi influentate de durata temperaturilor scazute, in perioadele in care iarna se prelungeste neasteptat de mult, scaderea brusca a temperaturilor intr-o perioada scurta de timp, dar si locul unde au fost amplasate plantatiile. In acest caz, evitati sa asezati plantatiile de vita de vie la baza unei pante. Aici riscul de inghet creste considerabil si va puteti pierde recolta.
6. Orientarea culturilor
Pentru o rezistenta sporita in fata gerului de pe timpul iernii, modul in care cultura este orientata poate juca un rol extrem de important. Orientarea trebuie facuta spre sud-est, sud-vest sau sud.
7. Regenerarea rapida
Dupa ce cultura a trecut peste o perioada de inghet, pentru o regenerare rapida a zonelor afectate, partile care au fost inghetate trebuie taiate cat mai repede.
Culturile de vita de vie pot fi extrem de sensibile, dar asta nu inseamna ca gerul de peste iarna va fi imposibil de depasit. Cu putina atentie, veti reusi sa aveti parte de o recolta spectaculoasa an de an.
Sursa foto: Shutterstock / Copyright romul014
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi