Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Încă o lovitură pentru Amonil. Cât mai rezistă?
Consiliul de administraţie al grupului Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a reziliat contractul cu producătorul de îngrăşăminte chimice Amonil Slobozia (AMO) pentru procesarea gazului metan, încheiat în noiembrie 2009, a anunţat Amonil.
"Prin contractul de procesare 2009.05.08/01.11.2009, contract aprobat de AGA, Interagro a menţinut în funcţiune combinatul, deşi piaţa îngrăşămintelor s-a prăbuşit odată cu declanşarea crizei economico-financiare. Atacurile din presă din ultima perioadă şi imensul prejudiciu de imagine pe care acestea le-au produs grupului Interagro (...) au determinat Consiliul de Administraţie al Interagro să decidă rezilierea contractului. Drept urmare, consideraţi prezenta notificare ca demersul legal necesar încetării acestui contract", se arată într-un anunţ transmis de Amonil Bursei de Valori.
Această decizie, care lasă practic Amonil fără activitate, este a doua lovitură puternică pe care compania a primit-o în ultimul an, după ce anul trecut şi-a pierdut principalele active prin executare silită.
Cu toate acestea, acţiunile Amonil au pierdut ieri doar 6,5%, închizând şedinţa de tranzacţionare la 0,0186 de lei, capitalizarea companiei fiind în prezent de circa 4,8 mil. euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Situaţia actuală a companiei a fost determinată şi de lipsa de reacţie a principalilor acţionari, firmele Zalois şi Jovline înregistrate în Insulele Belize, care deţin împreună peste 50% din acţiuni şi care nu au făcut nimic pentru a împiedica pierderea activelor companiei în urmă cu un an. Activele Amonil au fost adjudecate tot de o firmă din Belize, Riverside Development, prin intermediul Chemgas Holding, care a cumpărat de la Distrigaz Sud o creanţă de circa 18 mil. euro asupra Amonil pe baza căreia a iniţiat procedura de executare silită. Deşi principalul acţionar minoritar al Amonil, firma Salink Limited, deţinută de suedezii de la East Capital, a propus mai multe soluţii pentru recapitalizarea companiei şi plata datoriilor, acţionarii majoritari s-au opus.
Despre firmele Zalois, Jovline şi Riverside s-a spus că ar fi controlate chiar de proprietarul grupului Interagro, Ioan Niculae, însă acesta a negat zvonurile.
Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura