Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fi sau a nu fi BIO


Organic, ecologic sau bio, toţi aceşti termeni „la modă” au devenit mai ales în ultimii ani un deziderat în ceea ce priveşte stilul de viaţă pentru multe persoane de pretutindeni, inclusiv din România. Totuşi, este mai sănătos să mâncăm bio şi să folosim produse de îngrijire organice? Specialiştii au păreri împărţite.
Orice aliment, de la legume şi fructe până la carne, lapte şi ouă, poate deveni organic dacă sunt respectate anumite norme. Pentru a fi clasificat ca ecologic, organic sau biologic, un produs trebuie să fie monitorizat de un organism independent de certificare. Acesta va urmări „traiectoria" alimentului, ce include lanţul de producţie, calitatea solului, a apei, a aerului şi a zonei în care a fost cultivat.

O condiţie esenţială a certificării organice a unui produs este excluderea din procesul de producţie a pesticidelor, a fertilizatorilor, a hormonilor, a antibioticelor, a E-urilor, a aromelor artificiale, a organismelor modificate genetic, precum şi a soiurilor şi raselor hibride. Din cauza absenţei conservanţilor sintetici, alimentele bio au un termen de valabilitate mai redus în comparaţie cu cele obţinute convenţional. Conservanţii sintetici sunt înlocuiţi cu cei naturali (precum acidul lactic) sau se poate recurge la tratarea termică a acestor alimente. Cel puţin 95 la sută din ingredientele alimentului trebuie să fie ecologice.

Eticheta trebuie să conţină însemnul „AE"

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Însemnul „AE“ nu trebuie să lipsească de pe eticheta alimentelor eco

Pe lângă menţiunea „bio", produsul ecologic trebuie să conţină pe etichetă sigla „AE" - agricultură ecologică, aparţinând Ministerului Agriculturii, şi pe cea a organismului de certificare. Un aliment pe a cărui etichetă scrie „fără organisme modificate genetic", „fără hormoni" sau „natural" nu este neapărat organic.

Indicate mai ales gravidelor şi copiilor

Există numeroase studii care evidenţiază beneficiile produselor alimentare biologice. Dimpotrivă, altele arată că valoarea nutriţio­nală a acestora nu este superioară alimentelor obţinute în mod convenţional. Cu toate acestea, pentru că nu implică folosirea pesticidelor şi hormonilor de creştere, alimentele organice ar trebui consumate în mod special de femeile însărcinate şi de copii, sunt de părere nutriţioniştii.

Pro şi contra produselor BIO

PRO: Potrivit unui studiu american, fructele, legumele şi cerealele cultivate ecologic au valori nutriţionale mai mari în comparaţie cu cele cultivate tradiţional. Printre avantajele acestora, se numără antioxidanţii, substanţe care pot preveni cancerul. De asemenea, densitatea nutritivă este cu 25 la sută mai mare.

CONTRA: Potrivit unei alte cercetări americane, alimentele bio nu ar fi mai sănătoase decât cele obişnuite şi nu conferă avantaje nutriţionale suplimentare. Specialiştii de la Şcoala Londoneză de Igienă şi Medicină Tropicală au analizat 162 de studii despre produsele bio, publicate de-a lungul a 50 de ani. Un raport al Agenţiei Franceze pentru Siguranţa Alimentelor a arătat că diferenţele dintre alimentele bio şi cele clasice sunt „nesemnificative".

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016