Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost publicat O.M. nr. 214/2010 privind modificarea şi completarea OM 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în agricultura ecologică


În data de 4 octombrie 2010 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 673,”Ordinul de Ministru nr. 214/2010 privind modificarea şi completarea OM 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în agricultura ecologică”.
Conform acestui act normativ, beneficiarii persoane fizice care îşi schimbă forma de organizare potrivit OUG 44/2008 trebuie să solicite – până la data de 25 octombrie 2010 – re-înregistrarea activităţii, prin depunerea unei noi fişe de înregistrare, însoţită de copia certificatului de înregistrare la oficiul registrului comerţului/certificatului de înregistrare fiscală.

Pentru rezolvarea neconcordanţelor apărute între informaţiile din fişa de înregistrare şi certificatul de confirmare a conversiei, respectiv diferenţe între suprafeţe/culturi/număr de animale (familii de albine) prezentate în anexa nr.2 la O.M. nr.219/2007 (registrul parcelar sau/şi tabel de producţie animalieră) şi cele prezentate în certificatul de confirmare al conversiei emis de organismul de inspecţie şi certificare se solicită potenţialilor beneficiari re-completarea corectă a anexelor la fişa de înregistrare iniţială a producătorului în conformitate cu informaţiile prezentate în certificatul de confirmare a conversiei.

Actul normativ a fost emis pentru a uşura aplicarea prevederilor HG 759/2010, cu completările şi modificările ulterioare. Aşa cum este cunoscut, în scopul facilitării absorbţiei ajutorului specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, în data de 29 septembrie 2010 a fost aprobată “HOTĂRÂREA nr. 995 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 755/2010 privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate, precum şi pentru modificarea şi completare a Hotărârii Guvernului nr. 759/2010, privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică”, publicată în Monitorul Oficial 670 din 1 Octombrie 2010.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conform acestei Hotărâri a Guvernului, termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul financiar în sectorul de agricultură ecologică a fost stabilit, pentru a doua etapă, între 1 şi 29 octombrie 2010. De asemenea, termenul până la care persoanele fizice au obligaţia să îşi schimbe forma de organizare potrivit OUG 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, cu modificările şi completările ulterioare, a fost prelungit de la 15 octombrie la 25 octombrie 2010.

În plus, termenul până la care beneficiarii puteau solicita organismelor de inspecţie şi certificare eliberarea unor certificate de conformitate a fost prelungit de la 15 august a.c. (cum era prevăzut în HG 759/2010) până la 29 octombrie 2010, conform noii Hotărâri de Guvern, respectiv HG nr. 995/2010.

O altă modificare adusă de HG 995/2010 este cea care prevede prelungirea termenului pentru efectuarea controlului la faţa locului, de la 15 octombrie la 15 noiembrie 2010.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016