Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aberaţii legislative: Un proiect european de lege stipulează că ouăle vor putea fi cumpărate la kilogram, nu la bucată


Parlamentul European a votat o propunere de schimbare a standardelor de etichetare a alimentelor. Astfel, toate produsele alimentare (fructe, ouă, legume, brânzeturi etc) vor putea fi vândute de la anul numai în funcţie de greutate, nu la bucată.

Preţul produselor alimentare în Uniunea Europeană se va stabili numai în funcţie de greutate, nu la bucată, cum se procedează acum în cazul ouălor sau a pâinii feliate. Propunerea a fost votată deja în Parlamentul European şi ar urma să fie valabilă de anul viitor, ţările UE având 5 ani la dispoziţie pentru a o implementa.

Legea a stârnit însă reacţii negative din partea producătorilor care spun că a cântări fiecare produs individual (exemplu este dat oul) ar costa milioane de euro. Marea Britanie, prin mai multe organisme ale statului, consideră de asemenea că măsura este “aberantă” şi este decisă să lupte împotriva ei.

Secretarul de stat pentru Mediu şi Alimentaţie al Marii Britanii, Caroline Spelman, spune că măsura Parlamentului European sfidează tradiţii vechi. “Este o măsură aberantă, împotriva bunului simţ. Ştim deja ce vor consumatorii. Dacă ei vor să cumpere un cofraj de 12 ouă, ar trebui să fie lăsaţi să o facă. Vom transmite acest mesaj şi partenerilor noştri europeni”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Agenţia Food Standards a avertizat, la rândul ei, într-un comunicat. “Interzicerea vânzării la bucată nu vine în ajutorul consumatorilor. Agenţia noastră respectă propunerile referitoare la etichetarea produselor dacă ajută consumatorul să ştie ce cumpără. Dar această decizie nu ajută la nimic, doar face lucrurile mai complicate”. Împotriva legii se arată şi Consorţiul Britanic de Retail. “Este o propunere proastă. Trebuie să ajutăm consumatorii, nu să-i inducem în confuzie. Vom cere Guvernului britanic să se asigure că aceste planuri nu vor fi aplicate”, a declarat directorul consorţiului, Andrew Opie.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016