Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reforma pescuitului a fost adoptata in Parlamentul European

reforma-pescuitului-a-fost-adoptata-in-parlamentul-european

Parlamentul European a aprobat saptamana trecuta o reforma majora a politicii comune in domeniul pescuitului (PCP). Obiectivele acestei reforme sunt: reducerea pescuitului pana la un nivel durabil al resurselor de peste, stoparea aruncarii capturilor inapoi de unde au fost pescuite si o planificare pe termen lung pe baza unor date stiintifice solide. Noua politica de pescuit va intra in vigoare in 2014.


Datele Comisiei Europene arata ca 80% din resursele de peste din Mediterana si 47% din cele din Atlantic sunt pescuite excesiv. Reforma votata in plen stabileste masuri clare si dure, care sa rezolve aceasta problema. Textul a fost adoptat cu 502 de voturi pentru, 137 impotriva si 27 de abtineri.

"Astazi Parlamentul si-a aratat adevarata forta. Am folosit puterea noastra de co-legislator, pentru prima data in domeniul pescuitului, in scopul de stopa pescuitul excesiv. Resursele de peste trebuie sa se refaca pana in 2020, permitandu-ne sa pescuim cu 15 milioane de tone mai mult peste si sa cream 37 de mii de joburi noi", a spus raportorul pentru reforma in domeniul pescuitului, Ulrike Rodust (S&D, DE).

Capturile aruncate inapoi de unde au fost pescuite fie pentru ca nu au marimea potrivita, fie pentru ca sunt din specia nepotrivita reprezinta aproape un sfert din totalul capturilor din UE. Multe dintre specii mor daca sunt aruncate inapoi. Pentru a inceta aceasta practica paguboasa, deputatii au votat obligatia vaselor de pescuit de a aduce la mal toate capturile, in conformitate cu un calendar specific pentru fiecare tip de pescuit, incepand cu 2014.

Pestii de dimensiuni nepotrivite, de exemplu, care vor fi adusi la mal, nu vor putea fi utilizati decat pentru consumul uman. Statele membre trebuie sa se asigure ca vasele de pescuit vor respecta interdictia de aruncare a capturilor inapoi de unde au fost pescuite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Din 2015, statele membre UE nu vor mai putea stabili cote care sunt prea mari ca sa poata fi durabile. Pescarii vor respecta "randamentul constant maxim", adica nu vor pescui mai mult decat o anumita resursa poate reproduce intr-un an. Prin votul de azi, deputatii au incercat sa asigure refacerea resurselor pana in 2020 peste nivelele de randament constant maxim si pastrarea lor la un nivel constant dupa aceea. De fapt, acest lucru ar insemna mai mult peste, mai multe capturi si, in consecinta, mai multe locuri de munca in industria pescuitului.

Reforma se bazeaza pe planuri mult-anuale privind administrarea resurselor de peste in scopul de a asigura durabilitatea resurselor. O abordare pe termen lung ar trebui sa faca piata mai predictibila, ceea ce ar trebui sa ajute industria sa investeasca mai bine si sa planifice din timp. Planurile multi-anuale se vor baza pe date stiintifice mai solide si mai clare pe care statele membre UE vor fi obligate sa le colecteze si sa le faca publice.

Parlamentul va incepe acum negocieri in privinta planurilor de reforma cu Consiliul si cu Comisia, inainte de a doua lectura. Presedintia irlandeza a Consiliul a afirmat in mai multe ocazii ca spera ca un acord sa fie realizat pana la sfarsitul lunii iunie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016