Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Adevarul: Ţăranii din Maramureş au invadat Bucureştiul
40 de ţărani i-au îmbit, timp de două zile, pe bucureşteni să deguste produse tradiţionale, dar şi să cunoască îndeaproape tradiţiile moroşene. „Târgul din Ţara Chioarului", organizat de Asociaţia de produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş tocmai în Bucureşti, a reprezentat o premieră.
„Am mai participat la o singură ediţie, dar niciodată nu am organizat noi târgul în exclusivitate, este o premieră şi pentru noi", a declarat Ioan Tătăran, preşedintele asociaţiei. Delegaţia maramureşenilor este formată din 12 producători de produse tradiţionale şi şase meşteri populari. Acestora li se adaugă un grup de ceteraşi şi dănţăuşi din Cerneşti, o localitate aflată la 32 de kilometri de municipiul Baia Mare.
Ofertă de nerefuzat
La târg sunt expuse cergi de lână, vase de lut, împletituri de nuiele, dar şi miere cu fagure, poame uscate sau tradiţionala horincă. „Sunt convins că bucureştenii vor lua cu asalt târgul, mai ales că din fiecare produs vor putea să deguste. Horinca va fi un adevărat magnet", a precizat Marcel Gârda, primarul localităţii Cerneşti, prezent şi el la târg. Atracţiile principale însă, vor fi bucatele tradiţionale gătite de maramureşence chiar la târg. „Am pregătiti deja câteva sute de sarmale de post, din care va putea să guste oricine va dori", a precizat Tătătran. „După un pahar de horincă şi două piroşte, un pic de muzică şi danţ va merge tare bine", a adăugat şi Marcel Gârda.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura