Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Rădulescu, a declarat joi, la Arad, că în opinia sa producţia de grâu a ţării noastre a fost destul de bună, informează Agerpres.
'Avem în acest an o producţie de grâu de 5,6 milioane tone, din care 40 % este foarte bun de panificat, 20 % întruneşte condiţii medii, iar restul este un grâu care, în cupaje, ar merge poate şi la panificaţie, dar care se caută foarte bine la export', a susţinut Adrian Rădulescu.
Întrebat dacă există posibilitatea majorării preţului pâinii, acesta a opinat că piaţa va fi cea care va decide acest lucru, scăderea puterii de cumpărare a populaţiei urmând să influenţeze în sens pozitiv, împiedicând creşterea preţului.
'Pe de altă parte însă, se găsesc o serie de subterfugii. La pâine eu cunosc un subterfugiu folosit de producători de ani de zile: hai să vedem care a fost greutatea unei franzele în 1995 şi cât este greutatea acesteia în 2010. Nu îi acuz pe producătorii de pâine decât de faptul că franzela ca şi greutate a scăzut, iar ca preţ a crescut', a adăugat secretarul de stat.
Adrian Rădulescu s-a aflat joi la Arad pentru a lua parte la deschiderea celei de-a XXI-a ediţii a Târgului Agromalim, eveniment organizat la Complexul Expo Internaţional, de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură.
La ediţia din acest an a târgului sunt prezente peste 230 de firme de profil din România, Ungaria, Germania, Marea Britanie şi Spania.
'Avem în acest an o producţie de grâu de 5,6 milioane tone, din care 40 % este foarte bun de panificat, 20 % întruneşte condiţii medii, iar restul este un grâu care, în cupaje, ar merge poate şi la panificaţie, dar care se caută foarte bine la export', a susţinut Adrian Rădulescu.
Întrebat dacă există posibilitatea majorării preţului pâinii, acesta a opinat că piaţa va fi cea care va decide acest lucru, scăderea puterii de cumpărare a populaţiei urmând să influenţeze în sens pozitiv, împiedicând creşterea preţului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
'Pe de altă parte însă, se găsesc o serie de subterfugii. La pâine eu cunosc un subterfugiu folosit de producători de ani de zile: hai să vedem care a fost greutatea unei franzele în 1995 şi cât este greutatea acesteia în 2010. Nu îi acuz pe producătorii de pâine decât de faptul că franzela ca şi greutate a scăzut, iar ca preţ a crescut', a adăugat secretarul de stat.
Adrian Rădulescu s-a aflat joi la Arad pentru a lua parte la deschiderea celei de-a XXI-a ediţii a Târgului Agromalim, eveniment organizat la Complexul Expo Internaţional, de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură.
La ediţia din acest an a târgului sunt prezente peste 230 de firme de profil din România, Ungaria, Germania, Marea Britanie şi Spania.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News