Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agricultura ecologica creste frumos in Romania
Agricultura ecologica reprezinta o nisa de dezvoltare a sectorului agricol ce poate crea conditiile necesare pentru conservarea ecosistemelor naturale, avand in acelasi timp o contributie majora la dezvoltarea durabila si, in special, la dezvoltarea economica a comunitatilor rurale. Cu ocazia pregatirilor pentru participarea Romaniei la targul de profil BIOFACH din Germania, care va avea loc viitoare, MInisterul Agriculturii a comunicat o serie de date relevante pentru dinamica acestui sector in tara noastra.
Avand un ritm mediu anual de crestere de 23%, dezvoltarea exponentiala a sectorului ecologic din Romania este dovedita in principal de cresterea numarului de producatori implicati, concomitent cu multiplicarea suprafetelor cultivate in sistem ecologic.
Daca in anul 2010 existau 3155 operatori in sectorul de agricultura ecologica, in anul 2011 numarul acestora a crescut de 3 ori, pentru ca la nivelul anului 2012 numarul acestora sa creasca de 11,8 ori fata de nivelul anului 2010, fiind inregistrati un numar de 26.736 operatori implicati in productia, procesarea si comercializarea produselor ecologice.
In ceea ce priveste suprafetele exploatate in sistem ecologic, daca in 2007 suprafata totala cultivata dupa metoda de productie ecologica a fost de 131.448 ha (din care 46.865 suprafata in conversie si 84.585 suprafata certificata ecologic), la nivelul anului 2012 suprafata cultivata in sistem ecologic se ridica la 450.000 ha, culturile din flora spontana fiind colectate de pe o suprafata de cca. 520.000 ha.
Ritmul alert al raspandirii sistemului ecologic poate fi observat in cresterea cu 45% a suprafetelor cultivate in 2012 fata de anul precedent, 2011.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Data fiind cresterea sectorului agriculturii ecologice atat sub raportul numarului celor implicati in acest sistem de agricultura, cat si al suprafetelor cultivate si tinand seama de trendul alert de crestere anuala de 23%, Romania si-a manifestat dorinta si a reusit sa obtina statutul de "tara anului" la Targul BIOFACH - Nürnberg din acest an, prilej de a oferi o platforma fecunda de afaceri operatorilor economici in stabilirea de contacte si incheierea de contracte care sa le asigure implementarea planurilor de afaceri pe termen mediu si lung.
Astfel, Romania va beneficia de o reprezentare consistenta la acest targ, participand 55 de expozanti, fiind implicate asociatii din domeniu (4), organisme de control (3) si firme care-si desfasoara activitatea in domeniile: cerealelor si oleaginoaselor (9); fructelor de padure, ceaiurilor si plantelor medicinale (10); mierii de albine (8); vinurilor (4); produselor de panificatie (6); dulceturilor si sucurilor de fructe (4), lactatelor (2), cosmeticelor (1), acvaculturii (1), imputurilor (1), fructelor proaspete (1), oualor (1).
"Romania va fi tara anului la cel mai important targ de produse ecologice, BIOFACH - Nürnberg, iar acest lucru vine si ca o recunoastere a faptului ca agricultura ecologica s-a dezvoltat in Romania, in ultimii ani, intr-un mod accelerat. Cred ca la acest moment - avand in vedere constrangerile bugetare, si ceea ce se intampla pe piata mondiala - Romania ar trebui sa orienteze masurile de sprijin pe care le are la dispozitie cu precadere catre acele produse care au cautare pe piata, iar produsele ecologice se bucura de o piata de desfacere extraordinara", a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.
Totodata, dezvoltarea acestui sector a fost posibila prin intermediul masurilor de sprijin promovate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale care au vizat atat perioada de conversie, cat si suprafetele certificate si masurile destinate promovarii produselor ecologice.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi