ANSVSA a aplicat amenzi record in noiembrie pentru industria agroalimentara
Publicat la data de 10 Dec. 2020 in:
Stiri Inspectorii ANSVSA anunta ca au aplicat amenzi record in noiembrie 2020 pentru nereguli constatate in industria agroalimentara.
Actiunile de verificare au vizat aspecte privind respectarea de catre operatorii alimentari a conditiilor de inregistrare, autorizare si functionare a unitatilor, a modului de intretinere si igienizare a spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate.
De asemenea, au fost verificate conditiile de prelucrare si de depozitare a materiilor prime si a produselor finite, cerintele de trasabilitate si a celor privind etichetarea, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si informatiile privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului (sistemul HACCP).
Controalele inspectorilor sanitari veterinari au fost desfasurate la operatorii din industria alimentara care isi desfasoara activitatea in domenii precum: fabricarea produselor de morarit, painii si produselor de patiserie, altor produse alimentare, bauturilor racoritoare si alcoolice, precum si unitati de depozitare - alimentare, seminte, legume - fructe.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit sursei citate, controalele s-au concentrat in principal pe preventie si consilierea operatorilor din industria alimentara, iar sanctiunile contraventionale au fost acordate in momentul in care deficientele constatate initial nu au fost remediate in intervalul de timp stabilit sau au pus in pericol sanatatea consumatorilor.
Printre neconformitatile constatate s-au aflat: neintretinerea igienica a spatiilor de depozitare, intretinerea necorespunzatoare a spatiilor tehnologice de productie, lipsa sursei de apa si a grupului sanitar, lipsa vestiarului pentru angajati, neasigurarea stocurilor corespunzatoare de substante destinate operatiunilor de dezinfectie, neefectuarea operatiunilor de dezinfectie in conditiile legislatiei specifice domeniului alimentar, etc.
Au mai fost depistate neconformitati legate de asigurarea trasabilitatii si conformitatii produselor alimentare (etichetare, buletine de analiza cu rezultate nesatisfacatoare).
Pe durata actiunilor de control s-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator conform procedurilor si instructiunilor din Programul de supraveghere si control pentru anul 2020, urmarindu-se incadrarea calitatii produselor alimentare in limitele maxime admise privind prezenta de reziduuri de pesticide, contaminanti si alte substantele interzise in alimente.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.