Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anul viitor se vor investi 145 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigatii

anul-viitor-se-vor-investi-145-de-milioane-de-euro-pentru-reabilitarea-infrastructurii-principale-de-irigatii

Suma totala necesara in urmatorii cinci ani este de un miliard de euro, ministrul Daniel Constantin precizand ca aceasta infrastructura va ramane in proprietatea statului.


La jumatatea acestei saptamani, in Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor, a fost luat in discutie Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.79/2013 privind modificarea si completarea Legii imbunatatirilor funciare nr.138/2004, pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.82/2011 privind unele masuri de organizare a activitatii de imbunatatiri funciare, precum si pentru modificarea literei e) a alineatului (6) al articolului 3 din Legea nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.
 
La sedinta a participat si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a precizat cu aceasta ocazie ca pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigatii va fi necesara in urmatorii 5 ani alocarea sumei de un miliard de euro. Prima transa din acesti bani se va aloca incepand de anul viitor, cand ministrul spune ca va primi de la buget 145 de milioane de euro in acest sens.
 
„Infrastructura de irigatii principala trebuie sa ramana in proprietatea statului prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, astfel incat sa facem reabilitarea din fonduri publice, de la bugetul consolidat. Sper ca, odata aprobata aceasta lege a bugetului, sa avem distinct sumele in bugetul ministerului. Avem fonduri pentru reabilitarea infrastructurii secundare pentru perioada 2014-2020, perioada in care ar trebui sa fie contractate toate fondurile pe care le avem la dispozitie, adica 435 de milioane de euro. Personal, eu cred ca ele vor fi contractate in 2016, cel tarziu in 2017. Astfel, vom avea pana in 2020 toata infrastructura secundara reabilitata. In paralel, in acesti cinci ani, ar fi bine sa alocam sume in fiecare an, astfel incat sa reabilitam si infrastructura principala, fara de care va fi foarte greu sa folosim infrastructura secundara. Din acest motiv, tinand cont ca avem nevoie de un miliard de euro pentru infrastructura principala, propunerea pe care noi am facut-o este ca, in primul an, in 2016, sa alocam 145 de milioane de euro si, an de an, suma sa creasca cu 17% fata de anul precedent”, a declarat ministrul in cadrul sedintei comisiei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a vorbit si de infrastructura secundara , care, in opinia sa, ar trebui sa treaca in proprietatea privata a organizatiilor de fermieri, iar in cazul in care acestia nu isi respecta obligatiile asumate, infrastructura respectiva sa revina in proprietatea statului.
 
„Infrastructura secundara trebuie sa treaca in proprietate privata, iar modalitatea trebuie convenita. Infrastructura sa treaca in folosinta organizatiilor care s-au constituit, urmand ca in momentul in care nu se fac investitii de catre organizatiile de utilizatori de apa, ea sa se intoarca in proprietatea statului, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare”, a mai declarat Daniel constantin,m citat de Agerpres.
 
Conform documentului, dezbatut in Comisia de Agricultura a Camerei, se are in vedere ca infrastructura de imbunatatiri funciare sa fie pusa la dispozitia organizatiilor agricole numai sub forma de comodat pe o perioada de 5 ani si nu gratuit ca pana acum, cu posibilitatea de prelungire a contractului la cerere. In plus, in cadrul modificarilor se va avea in vedere, ca masura de protectie, constituirea in contul Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare a unei garantii de 10 la suta din valoarea de inventar a infrastructurii transmise.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016