Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APDRP creste ritmul verificarilor pe teren, pentru prevenirea fraudelor


De la demararea PNDR, in martie 2008, APDRP a incheiat 7.211 contracte de finantare pentru dezvoltarea mediului rural in valoare de peste 3 miliarde de euro, a informat ieri institutia. De asemenea, au fost efectuate plati in valoare totala de peste 549 de milioane euro. La acestea se adauga si aproximativ 637 de milioane de euro, plati efectuate de APDRP pentru Masurile de sprijin pe suprafata implementate de APIA.
Pentru aprobarea contractelor si a cererilor de plata, APDRP efectueaza, in medie, cate 5 actiuni de verificare pentru fiecare cerere de finantare si de plata depusa la oficiile judetene ale Agentiei. La acestea se adauga vizitele pe teren din perioada de monitorizare.

In acest moment, APDRP intampina dificultati in efectuarea controalelor si verificarilor specifice din cauza numarul redus de autovehicule, cu cel putin 30 sub necesarul Agentiei, dar si a starii fizice in care se afla acestea. Astfel, in parcul auto propriu al APDRP sunt in functiune aproximativ cate 2 autovehicule la fiecare structura teritoriala. Din cauza acestor probleme pot aparea intarzieri semnificative in aprobarea dosarelor de finantare dar si a celor de plata.

Pentru a limita efectele unei astfel de situatii, AM PNDR si APDRP au solicitat CE modificarea PNDR pentru a permite achizitionarea de autovehicule printr-un proiect finantat cu fonduri europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, APDRP are in vedere initierea unui proiect de achizitie publica, finantat cu fonduri europene prin Masura de Asistenta Tehnica, cu ajutorul caruia urmeaza sa fie achizitionate 30 de autovehicule de teren. Acestea vor fi repartizate catre structurile teritoriale ale APDRP pentru a permite accelerarea evaluarii proiectelor si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene.

Pana in prezent, APDRP a efectuat aproximativ 60.000 de vizite pe teren, urmand ca in perioada urmatoare numarul de verificari si controale sa creasca proportional cu cererile care urmeaza sa fie depuse pentru solicitarea finantarii acordate prin PNDR.

Verificarea unei Cereri de Finantare incepe din momentul in care aceasta este depusa la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala, unde expertii analizeaza daca proiectul de investitii este conform, respectiv daca toate documentele cerute exista si daca acestea respecta caracteristicile specifice.

Dupa ce a fost stabilita conformitatea, urmeaza etapa complexa de evaluare a eligibilitatii proiectului si stabilirea punctajului atribuit, prin efectuarea vizitelor pe teren si a verificarilor documentare. In acest sens, expertii Oficiilor Judetene sau cei ai Centrelor Regionale verifica pe teren toate proiectele depuse pentru a stabili faptic situatia descrisa in Cererea de Finantare. De asemenea, sunt confruntate documentele prezentate in copie la depunere proiectului, cu originalele existente la beneficiar. Ulterior, pentru un esantion de 5% dintre proiectele declarate conforme, este efectuat un nou control, la fata locului, de catre expertii APDRP de la nivel central.

O a doua serie de verificari pe teren se face dupa semnarea contractului de finantare si inceperea implementarii acestuia, pentru verificarea dosarelor de achizitii si a cererilor de plata. Asadar, sunt verificate pe teren de catre expertii din teritoriu toate cererile de plata depuse la APDRP (in medie cate 3 cereri de plata pentru un proiect). Dintre dosarele depuse, se alege un esantion semnificativ pentru verificarea pe teren de la nivelul central al APDRP.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016