Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APDRP va finanţa investiţiile într-o gamă diversificată de produse agroalimentare

Tags: apdrp

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a primit 307 proiecte conforme pentru 'Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere' (Măsura 123) în sesiunea desfăşurată între 1 şi 30 iunie 2010.

Valoarea totală (valoarea publică şi privată) a acestor proiecte depuse la sediile Oficiilor Judeţene ale APDRP, este de 713,5 milioane de euro.

Proiectele urmează să fie evaluate de către experţii APDRP şi selectate pentru finanţare în funcţie de punctajul obţinut, în limita sumei maxime alocate pentru proiectele depuse în sesiunea amintită.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Suma alocată pentru finanţarea proiectelor Măsurii 123 în această sesiune a fost de 170 milioane de euro, valoare publică.

Sprijinul nerambursabil acordat pentru finanţarea unui proiect aferent Măsurii 123 este de până la 3 milioane de euro, iar valoarea totală eligibilă minimă a proiectului era de 5.000 de euro.

Aria investiţiilor finanţate prin Măsura 123 este foarte diversificată. Astfel, printre investiţiile pe care doresc să le implementeze cei care au proiecte conforme sunt înfiinţarea centrelor de vinificaţie, a fabricilor de ulei, de produse lactate sau apicole. Tot în categoria investiţiilor alese de cei ale căror proiecte sunt conforme se încadrează şi centrele de sortare şi ambalare ouă, depozitele frigorifice, abatoarele, halele de procesare legume fructe, unităţile de morărit, secţiile de prelucrare a deşeurilor animale, unităţile de producţie a sucurilor naturale sau a hranei pentru animale, ş.a.

Regiunile cu cele mai multe cereri de finanţare conforme sunt Centrul Regional 3 Sud - Muntenia cu 68 de proiecte, Centrul Regional 2 Sud - Est Constanţa cu 55 de proiecte şi Centrul Regional 6 Nord - Vest cu 52 de proiecte.

Pentru a fi selectat spre finanţare, proiectul pentru care se solicită finanţare trebuie să acumuleze puncte, conform criteriilor de selecţie menţionate în Ghidul Solicitantului aferent Măsurii 123.

Măsura 123 se încadrează în Axa I - 'Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi forestier' şi are ca obiectiv general creşterea competitivităţii întreprinderilor de procesare agroalimentare şi forestiere, prin îmbunătăţirea performanţei generale a întreprinderilor din sectorul de procesare şi marketing a produselor agricole şi forestiere, printr-o mai bună utilizare a resurselor umane şi a altor factori de producţie.

Obiectivele specifice ale măsurii se referă la introducerea şi dezvoltarea de tehnologii şi procedee pentru obţinerea de noi produse agricole şi forestiere competitive; adaptarea întreprinderilor la noile standarde comunitare atât în etapa de procesare cât şi în cea de distribuţie a produselor obţinute; îmbunătăţirea veniturilor întreprinderilor sprijinite prin creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi creşterea valorii adăugate a produselor forestiere precum şi a eficienţei economice a activităţii microîntreprinderilor, prin dezvoltarea şi modernizarea echipamentelor, proceselor şi tehnologiilor de prelucrare.

Atingerea acestor obiective se realizează prin investiţii corporale şi necorporale în cadrul întreprinderilor pentru:
procesarea şi marketingul produselor agricole care procesează materii prime, incluse în Anexa I la Tratatul de Instituire a Comunităţii Europene, cu excepţia produselor piscicole şi care obţin produse incluse în Anexa I; vezi adresa web a Autorităţii Naţionale a Vămilor http://80.96.3.68:9080/taric/web/text/sectiuni.htm, pentru încadrarea corectă a materiilor prime şi produselor finite.

procesarea şi marketingul produselor agricole care procesează materii prime, incluse în Anexa I la Tratatul de Instituire a Comunităţii Europene, cu excepţia produselor piscicole şi care obţin produse neincluse în Anexa I şi care fac obiectul unei Scheme de ajutor de stat.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 123 sunt persoane fizice autorizate şi persoane juridice înregistrate în baza legislaţiei din România ca micro-întreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii (în conformitate cu Recomandarea (CE) nr. 361/2003) şi alte întreprinderi, astfel:

Pentru investiţiile vizând creşterea valorii adăugate a produselor agricole: micro-întreprinderi şi Întreprinderi Mici şi Mijlocii - definite în conformitate cu Recomandarea (CE) nr. 361/2003, respectiv în conformitate cu Legea nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare;
alte întreprinderi, care nu sunt micro-întreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, care au mai puţin de 750 angajaţi sau cu o cifră de afaceri care nu depăşeşte 200 milioane Euro - definite în conformitate cu art. 28 din Regulamentul (CE) nr. 1698/2005.
cooperative agricole de procesare a produselor agricole - constituite conform Legii nr. 566/2004;
societăţi cooperative de valorificare - constituite conform Legii nr. 1/2005;
asociaţii familiale - constituite conform Legii nr. 300/2004 cu modificările şi completările ulterioare sau înfiinţată în baza OUG nr. 44/16 aprilie 2008;

Grupuri de producători constituite conform Ordonanţei nr. 37/2005 cu modificările şi completările ulterioare, care au ca scop comercializarea în comun a produselor agricole şi silvice şi aparţin următoarelor forme juridice: societăţi comerciale - constituite conform Legii nr. 31/1990 şi cooperative agricole de procesare a produselor agricole, constituite conform Legii nr. 566/2004.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton