Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Biocarburanţii, o afacere ratată


O piaţă care luase avânt, cea a producţiei de biocombustibili, şi-a frânt aripile după ce subvenţiile au fost diminuate, iar reglementările interne au dus la închiderea fabricilor.

De anul viitor, carburanţii comercializaţi în România vor trebui să fie în proporţie de cel puţin 5% bio, faţă de un procent de 4% acum. Potrivit calendarului asumat în faţa Uniunii Europene (UE), ponderea biocarburanţilor ar trebui să ajungă etapizat, până în 2020, la un nivel dublu.

Producţia, în moarte clinică

În rapoartele trimise Comisiei Europene, autorităţile sunt optimiste şi susţin că România are suficient potenţial de a furniza materie primă atât pentru biodiesel, cât şi pentru bioetanol, astfel încât să fie atinse ţintele stabilite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Potenţialul României de a furniza materie primă necesară pentru biodiesel, respectiv ulei vegetal (floarea-soarelui, soia, rapiţă), este de circa 500- 550 mii tone/an. Astfel sunt asigurate premisele atingerii ţintei de 10% biocarburanţi pentru anul 2020, calculate pe baza conţinutului energetic al tuturor tipurilor de benzină şi motorină utilizate în transport", se arată în Planul Naţional de Acţiune în domeniul Energiilor Regenerabile, elaborat de Ministerul Economiei.

Pe de altă parte, situaţia din teren pare a fi diferită, din cauza legilor proaste date de guvernanţi sau a lipsei de interes a acestora. Deocamdată, companiile petroliere locale se aprovizionează cu biodiesel în cea mai mare parte din import. Asta din cauză că industria locală e pe ducă, iar capacităţile de producţie sunt doar pe hârtie.

Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016