Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Braşov: cinci proiecte finantate de APDRP
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a selectat spre finanţare 111 proiecte depuse de autorităţile locale din toată ţara, suma totală dedicată acestora fiind de 4.866.734 de euro. Din acestea, cinci sunt proiecte depuse de autorităţile braşovene, cele mai bine punctate fiind cele depuse de Primăria Prejmer (82 de puncte) şi de Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) (73 de puncte).
Proiectul depus de ADDJB este intitulat "Demararea acţiunilor pentru dezvoltarea locală în zona de Nord-Est a judeţului Braşov", acesta având un număr de 38 de parteneri, dintre care 15 publici şi 23 privaţi. "Obiectivul specific al proiectului amintit constă în elaborarea planului de dezvoltare locală a zonei pe baza potenţialului şi a resurselor endogene - disponibile la nivel local, în vederea satisfacerii nevoilor identificate şi exprimate de către actorii locali - membri ai viitorului Grup de Acţiune Locală - şi experţii implicaţi în procesul de elaborare a planului. Proiectul va avea o abordare de tip "bottom up", toţi locuitorii zonei vizate fiind informaţi şi mobilizaţi să participe la activităţile de concepere şi pregătire a planului de dezvoltare", declara, în momentul depunerii proiectului directorul executiv al ADDJB, Ionuţ Ţaţa.
Pentru a asigura o reprezentare cât mai echitabilă a intereselor comunităţilor locale, metodologia de realizare a planului de dezvoltare se bazează pe constituirea şi funcţionarea unor grupuri de lucru formate din experţi ai partenerilor implicaţi în grupul de acţiune locală (GAL), dar şi din alţi reprezentanţi ai respectivelor comunităţi. Pornind de la nevoile şi perspectivele de dezvoltare identificate deja în documentele de planificare strategică existente atât la nivelul localităţilor ce formează teritoriul GAL-ului, cât şi la nivelul judeţului şi al regiunii, şi respectând principiile şi obiectivele LEADER, tematicile propuse pentru cele trei grupuri de lucru sunt valorificarea resurselor naturale şi antropice, marketingul şi promovarea produselor şi serviciilor locale, dar şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice şi sociale.
Zonă preponderent rurală
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Zona de Nord-Est a judeţului Braşov este o zonă preponderent rurală, având o suprafaţă de 1.071,89 kilometri pătraţi şi o populaţie rurală de 31.481. Singurul oraş inclus în această zonă este oraşul Rupea, cu o suprafaţă de 74,87 kilometri pătraţi şi o populaţie de 5.689 de persoane.
Zona vizată cuprinde teritoriile localităţilor Apaţa, Augustin, Buneşti, Caţa, Hoghiz, Homorod, Jibert, Măieruş, Ormeniş, Racoş, Rupea, Ticuş şi Ungra, reprezentând un teritoriu omogen din punct de vedere geografic, având ca formă de relief predominantă dealul. Partenerii acestui proiect recunosc existenţa în zonă a unor resurse similare şi, totodată, a unor nevoi comune, motive care au stat la baza deciziei lor de a se asocia şi de a acţiona împreună.
Valoarea totală a proiectului este de 64.157,75 euro, din care cofinanţarea solicitantului - ADDJB - este de 11.645 de euro.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura