Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Braşov: Seminar consacrat modului de obţinere a protecţiei de denumire geografică
In perioada 18-20 mai a.c., la Brasov s-au desfasurat lucrarile seminarului cu tema „ Ghidul solicitantului pentru obtinerea unei protectii de denumire geografica la nivel national si comunitar”. Seminarul a fost organizat de ONPTER, in colaborare cu INAO din Franta, si a reunit reprezentanti ai unor institutii din domeniu, precum si producatori din sectorul produselor traditionale interesati de modul de obtinere a protectiei de denumire geografica.
Au fost discutate probleme referitoare la importanta sigurantei alimentare si a securitatii consumatorului in sistemul semnelor de calitate pentru produsele agricole si alimentare, potentialul romanesc ca resursa pentru recunoasterea calitatii superioare la nivel european, importanta semnelor de calitate in Uniunea Europeana, evolutia conceptului „traditional” in peisajul romanesc actual, dificultati in intocmirea caietului de sarcini – sudii de caz, prezentarea initiativelor unor asociatii profesionale in obtinerea unei protectii de denumire geografica.
La acest eveniment, CAJ Brasov a avut nu numai calitatea de invitat, ci si pe aceea de participant activ, prin domnul inginer Gontea Eugen care, pe langa faptul ca este presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Ecvine Bran, este si specialist al Camerei Agricole Judetene Brasov. Zona cea mai reprezentativa din judetul Brasov pentru produse traditionale este Bran-Moieciu, iar activitatea preponderenta a centrului local de consultanta s-a concentrat in directia sprijinirii producatorilor din zona prin intocmirea caietului de sarcini si obtinerea inregistrarii sanitar – veterinare.
Au fost atestate astfel cinci produse traditionale care s-au bucurat de o apreciere deosebita, inclusiv la Bruxelles, in 2008, in cadrul actiunii desfasurate de europarlamentarii romani cu tema „Agroromania – traditie si perspective”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Prin activitatea sa, institutia noastra a avut un rol important in sustinerea si promovarea produselor traditionale, chiar inainte de infiintarea ONPTER.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News