Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buzău: Un preot, director al Staţiunii de cercetare legumicolă


Buzoianul Costel Vânătoru, în vârstă de 42 de ani, licenţiat în teologie şi doctor în horticultură, şi-a propus să desăvârşească opera divină prin crearea de plante adaptate noilor modificări climaterice.

Numit recent director al Staţiunii de cercetare legumicolă Buzău, specialistul în genetică şi ameliorare este un cunoscut, în municipiul reşedinţă de judeţ, ca un slujitor al Bisericii care îşi ţine slujbele cu regularitate la Catedrala Episcopală, informeaza Agerpres.
'Mulţi consideră că între ştiinţă şi cercetare există un război, dar se înşeală. Slujitor al Bisericii şi cercetător nu sunt simple meserii, ci misiuni, materialul viu în primul caz sunt sufletele, în cel de-al doilea - plantele vii', a declarat Vânătoru.

El consideră că 'Biserica îi este de mare ajutor omului de ştiinţă, dacă vrea să descopere creaţia lui Dumnezeu, dar în egală măsură şi slujitorii Bisericii pot ajuta ştiinţa'.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Costel Vânătoru a amintit, în context, de călugărul ceh Gregor Mendel care a pus bazele geneticii moderne, dar şi de alţi călugări din mănăstiri care îmbină rugăciunea către Divinitate cu cercetarea.

'Colaborez cu numeroşi slujitori ai credinţei, pasionaţi de cercetare. O maică a adus plante de la Muntele Athos pe care vrea să le aclimatizeze, iar la Mănăstirea Ciolanu am întâlnit călugări pasionaţi de ameliorarea unor plante rare', a menţionat preotul-cercetător.

Buzoianul a creat numeroase soiuri şi hibrizi de legume, brevetate la OSIM, din care cele mai dragi îi sunt cele care poartă denumiri din familia sa - soiul de tomate Kristin, după numele soţiei, celebra fasole fideluţă Ioana (fiica sa), două soiuri de cicoare - Camelia şi Angela, înregistrate la OSIM, după numele cumnatelor sale.

'Ameliorarea unui soi durează 7-8 ani şi chiar mai mult, pe care doar dacă îl tratezi ca pe propriul copil îţi va răspunde cu aceeaşi dragoste', afirmă Vânătoru.

Directorul instituţiei de cercetare are şi preocupări secrete, pe care nu vrea să le facă însă cunoscute publicului larg, cum ar fi combaterea cancerului cu ajutorul 'legumelor naturale', dar pasiunea sa rămâne ecologia, preotul declarându-se un adept al 'naturii aşa cum a lăsat-o Dumnezeu'.

'Un dezastru ecologic ne pândeşte dacă nu ne trezim la timp, căci Dumnezeu ne-a dat un patrimoniu genetic de care noi abuzăm', a conchis Costel Vânătoru.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016