Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Caruz: Fermele care nu-şi modernizează staţiile de epurare riscă să fie închise


Pentru a fi sacrificati traditional, este nevoie de "dezlegare" de la BruxellesFermele de animale şi unităţile care nu vor reuşi să se modernizeze se vor închide, întrucât expiră perioada de tranziţie acceptată de Uniunea Europeană faţă de România, adică până în 2011, a declarat, vineri, Gheorghe Caruz, preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc (PRCP), citat de Agerpres.
"Toate unităţile care nu vor reuşi să-şi modernizeze staţiile de epurare se vor închide, deoarece expiră perioada de tranziţie, respectiv până în anul 2011. Din punctul nostru de vedere, nu vrem să închidem complexele care au până 50.000 de porci, în ideea că se vor construi altele noi pentru doar 300 de capete", a punctat Caruz.

"Dacă reuşeam să exportăm în Europa carnea de porc, acum puteam ajunge la o capacitate normală şi necesară, adică aproape 11 milioane de capete. Vă spun că fără subvenţii, crescătorii de animale din România nu mai rezistă mult, maximum şase luni", a afirmat Gheorghe Caruz.

Şi crescătorii de păsări din România, reprezentaţi la discuţiile de la Ministerul Agriculturii de către Ilie Van, preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR), au solicitat sprijin pentru investiţii, dar şi o diminuare a fiscalităţii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Avem nevoie de bani pentru investiţii. Considerăm că în România există o fiscalitate excesivă. În acest sens, am solicitat ministrului Agriculturii să ne înlesnească accesul la întâlniri şi cu alte instituţii ale statului", a menţionat Van.

Acesta a adăugat faptul că, la ora actuală, balanţa de import-export a României la produsele avicole este "dezechlibrată", în sensul că importurile sunt mai mari.

Începând cu 1 ianuarie 2010, au fost eliminate subvenţiile din bugetul naţional acordate în ultimii trei ani, respectiv sprijinul pentru calitatea laptelui, cel acordat crescătorilor de porci şi de păsări, subvenţia la motorină, dar şi cea alocată pentru apa de irigaţii.

De asemenea, a fost eliminată, de la 1 ianuarie, şi subvenţia de 30 la sută acordată pentru creditele agricole, dar şi ajutorul pentru culturile specifice, precum soia, tutun orez sau sfeclă.

În 2009, au fost acordate din bugetul naţional subvenţii către fermieri de 1,67 miliarde lei în zootehnie şi de 3,89 miliarde lei pentru producţia vegetală.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016