Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Castraveţii curbaţi şi morcovii noduroşi vor putea fi vânduţi fără restricţii în UE
Castraveţii curbaţi şi morcovii noduroşi vor putea fi vânduţi fără restricţii în UE, de la 1 iulie, odată cu abrogarea standardelor privind forma şi dimensiunile pentru numeroase fructe şi legume, printre care conopidă, cireşe, dovlecei, ciuperci, usturoi, varză, prune, pepene sau spanac, informează Mediafax.
Normele UE care reglementează dimensiunea şi forma a numeroase fructe şi legume nu se mai aplică de la 1 iulie, când se vor abroga standardele specifice de comercializare pentru 26 de tipuri de fructe şi legume, informează CE.
Potrivit sursei citate, standardele de comercializare vor rămâne în vigoare pentru 10 tipuri de fructe şi legume, printre care merele, căpşunile şi roşiile. Chiar şi în cazul acestor categorii de fructe şi legume, statele membre pot autoriza magazinele să vândă produse care nu respectă standardele, atât timp cât etichetarea lor permite deosebirea de categoriile "extra", "I" și "II".
"Ziua de 1 iulie marchează întoarcerea pe tarabe a castraveţilor curbaţi şi a morcovilor noduroşi", a declarat Comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Mariann Fischer Boel.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Vorbind mai serios, este un exemplu concret al eforturilor noastre de reducere a birocrației inutile. Nu este nevoie ca astfel de chestiuni să fie reglementate la nivelul UE. Este mult mai bine ca ele să fie lăsate la latitudinea operatorilor de pe piaţă. Datorită acestor schimbări, consumatorii vor avea posibilitatea de a alege dintr-o gamă de produse cât mai largă cu putinţă. Nu are sens să aruncăm produse perfect consumabile doar pentru că nu au dimensiunea şi forma corectă", a mai spus ea.
O serie de negocieri au avut loc în 2007 cu privire la reforma organizării comune a pieţei fructelor şi legumelor, cu această ocazie Comisia angajându-se să reducă birocraţia inutilă prin renunţarea la o serie de standarde de comercializare pentru fructe şi legume.
Schimbările care vor intra în vigoare mâine înseamnă abrogarea acestor standarde pentru 26 de produse: caise, anghinare, sparanghel, pătlăgele vinete, avocado, fasole, varză de Bruxelles, morcovi, conopidă, cireşe, dovlecei, castraveţi, ciuperci de cultură, usturoi, alune în coajă, varză de iarnă, praz, pepene galben, ceapă, mazăre, prune, ţelină pentru peţiol şi frunze, spanac, nuci în coajă, pepene verde şi andive.
Vor rămâne în vigoare standardele specifice de comercializare pentru 10 produse care reprezintă 75% din valoarea comerţului comunitar: mere, citrice, kiwi, lăptuci, piersici şi nectarine, pere, căpşuni, ardei graşi, struguri de masă şi roşii.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura